Anasayfa Haber System Shock Remake, PlayStation ve Xbox Konsollara Geliyor

System Shock Remake, PlayStation ve Xbox Konsollara Geliyor

System Shock Remake konsol

Geliştirici Nightdive Studios, System Shock Remake oyununun 21 Mayıs tarihinde PlayStation ve Xbox konsollara geleceğini açıkladı. Geliştirici ayrıca konsol duyurusu için bir fragman da yayınladı. Bu çıkışın PC sürümünün piyasaya sürülmesinden neredeyse bir yıl sonra gerçekleşeceğini not olarak düşelim.

Nightdive Studios, ilk olarak 2015 yılında tam bir yeniden yapım planlarını duyurmuştu ve bunu yapmak için fon toplamak amacıyla bir Kickstarter kampanyası kullanmıştı. Oyun pek çok kez ertelendi ancak 2023’teki PC sürümü oyunculardan olumlu tepki aldı.

System Shock’un kısa hikaye özeti şu şekilde: “SHODAN’la tanışın. Psikotik yapay zeka Citadel İstasyonu’nun kontrolünü ele geçirdi ve mürettebatı siborglardan ve mutantlardan oluşan bir orduya dönüştürdü; Şimdi aynısını Dünya’ya yapmayı planlıyor. Cehenneme giden bir uzay istasyonunun derinliklerini keşfetmeli ve savaşmalısınız. SHODAN’ı durdurun ve insanlığın yok olmasını önleyin.”

Nightdive ayrıca bir süre önce System Shock 2: Enhanced Edition’ı piyasaya sürmeyi planladığını da duyurmuştu. Bu, 1999’daki devam oyununun tam bir yeniden yapımı değil yeniden düzenlenmesi olacak. Öte yandan Nightdive henüz bu oyunun çıkış tarihini açıklamadı.