Anasayfa Haber Visual Studio Code için Unity Uzantısı Yayınlandı

Visual Studio Code için Unity Uzantısı Yayınlandı

Visual Studio Code Unity Uzantısı

Microsoft, önizleme dönemi sonrasında Visual Studio Code için Unity uzantısının genel kullanıma sunulduğunu duyurdu. Yeni uzantı, C# kodu için IntelliCode gibi gelişmiş özellikler ile birlikte yazarken tüm satırı tamamlama ve yıldızlı öneriler gibi yapay zeka destekli özellikler sunuyor.

Ek olarak uzantı, Unity‘ye özel öneriler ve kod düzeltmeleri sunan Unity Roslyn Analyzers projesini içeriyor. Kod yazdıysanız uzantı, hata ayıklayıcıyı oyununuza eklemek için F5 tuşuna basarak ve kodunuza kesme noktaları ekleyerek Unity oyunlarınızda hata ayıklamanıza olanak tanıyor.

Microsoft’a göre bu genel kullanılabilirlik lansmanı, Unity uzantısının yalnızca ilk adımı. Şirket, yazılım geliştiricilerinden gelen geri bildirimleri dinlemeye devam edeceğini ve uzantının performansını, güvenilirliğini ve özellik kümesini geliştirmek için çalışacağını ifade ediyor.

Geri bildirimde bulunarak uzantının iyileştirilmesine yardımcı olmak istiyorsanız bunu Visual Studio Code aracılığıyla Yardım’a gidip Sorun Bildir’i seçerek yapabilirsiniz. Alternatif olarak Microsoft, GitHub sorunları sayfasına gidebileceğinizi ve Microsoft’un ilk önce neye odaklanacağını bilmesi için önemsediğiniz sorunları beğenebileceğinizi söylüyor.

Unity uzantısını yükledikten sonra, ürün sayfasındaki genel bakış bölümüne göz atmalı ve yüklediğiniz Unity sürümüne göre değişiklik gösterecek olan Başlarken talimatlarını izlemelisiniz.