Anasayfa Haber YouTube, Televizyon Uygulaması İçin Yeni Bir Tasarım Sunuyor

YouTube, Televizyon Uygulaması İçin Yeni Bir Tasarım Sunuyor

YouTube güncellenen televizyon uygulama arayüzü.

YouTube, televizyon uygulaması için büyük ekranların sunduğu avantaj deneyimini çok fazla etkilemeyen etkileşimli yeni bir tasarım sunmaya hazırlanıyor. Güncellenen tasarım, kullanıcıların videoları daha küçük bir oynatıcıda izlemelerine ve yorumları yan yana okumalarına olanak tanıyor.

YouTube bir blog yazısında, birden fazla prototip denediğini ve kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alarak videoyu gizlemenin görüntüleme deneyimine zarar vereceği sonucuna vardığını açıkladı. YouTube’un şu anki televizyon uygulamasında yorumlar ve diğer arayüz öğeleri videonun üstünde gösteriliyor.

Sadece yorumlar ve açıklamalar değil, yeni tasarım bölümler, önemli oynatmalar ve videolarda yer alan ürünler için alışveriş gibi diğer özellikleri daha iyi kullanmanıza olanak tanıyor. Ayrıca beğeni sayısı, görüntüleme sayısı ve video yükleme tarihi de görüntüleniyor.

YouTube, TV’lerdeki izleme süresinin günde bir milyar saati aştığını belirtti. Televizyon izlemek genellikle pasif bir deneyim olarak kabul ediliyor. Ancak YouTube insanların büyük ekrandaki içerikle etkileşime girmesine yardımcı olmak istediği belirtildi.