Anasayfa Haber Infinix Note 40 Serisinde Cheetah X1 Adında Özel Bir Şarj Çipi Yer...

Infinix Note 40 Serisinde Cheetah X1 Adında Özel Bir Şarj Çipi Yer Alacak

Infinix Note 40 Serisinde Cheetah X1 Adında Özel Bir Şarj Çipi Yer Alacak
Infinix Cheetah X1 Şarj Çipi

Infinix Note 40 serisi 18 Mart tarihinde piyasaya sürülecek. Şirket geçen hafta bu telefonlardan bazılarının Cheetah X1 adı verilen özel bir çipe sahip olacağını açıkladı. Cheetah X1 çipi hızlı şarja olanak tanıyan bir teknoloji olan All-Round Fast Charge 2.0 adı verilen bir özellikle birlikte geliyor. Bu teknolojinin 260W’a kadar kablolu şarjı, 110W’a kadar ise kablosuz şarjı destekleyebileceği aktarılıyordu. Ancak Infinix’in yakın zamanda yaptığı duyuruda X1 çipli mevcut cihazların yalnızca 100W’a kadar şarjı destekleyeceğini belirtti.

Cheetah X1 çipi pilin sağlığını korumak için şarj hızlarını optimize ediyor, hız ve sıcaklık arasındaki dengeyi gerçek zamanlı olarak takip edip bataryanın ömrünü uzatıyor. Çip gece veya aşırı sıcaklıklarda pil yönetimi de dahil olmak üzere kablolu, kablosuz, ters kablolu ve ters kablosuz şarj gibi sekiz şarj senaryosu sunuyor.

Otomatik müdahale ve kullanıcı uyarılarıyla telefonu olası risklere karşı korumak üzere tasarlanmış bir modül olan 63-Level Safety Shield (63 seviyeli güvenlik kalkanı) ile kötü olasılıkları güvence altına alıyor. Infinix daha hızlı ve gelişmiş bir performans sunmak için çipin boyutunu inanılmaz derecede küçülterek hafiflettiğini belirtti.