Anasayfa Haber Steam 36 Milyon Eş Zamanlı Oyuncu ile Bir Rekor Daha Kırdı

Steam 36 Milyon Eş Zamanlı Oyuncu ile Bir Rekor Daha Kırdı

Steam 36 Milyon

Valve’ın Steam PC oyun mağazası bu sıralar adeta rekorlara doymuyor. Steam şimdi de geçen hafta çevrimiçi olarak yaklaşık 36 milyon oyuncu ile yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoru kırdı. SteamDB, Pazar günü Steam’in aynı anda 36.354.393 çevrimiçi oyuncuya sahip olmasıyla öncekine göre yaklaşık bir milyon fark attığını ortaya koyuyor.

Bu yeni rekor sayıdan 11.576.186 Steam kullanıcısı Pazar günü aktif olarak oyun oynuyordu. Bu hala 11.582.167 oyunculu önceki aktif oyuncu rekorundan biraz daha küçük. Bu rekor, Palworld’ün Steam’deki popülaritesinin zirvesinde olduğu 28 Ocak tarihinde kırıldı.

Pazar günü Steam’deki yeni eş zamanlı oyuncu rekoru sayısının kısmen binlerce oyunda büyük indirimler içeren ve 21 Mart tarihine kadar devam edecek Steam Bahar İndirimi 2024 nedeniyle kırılmış olması muhtemel.

Steam’de eş zamanlı oyuncular arasında ilk 10’da yer alan olağan oyunlar bu hafta sonu çoğunlukla sabit kaldı. SteamDB, Valve’ın Counter-Strike 2 ve Dota 2’sini sırasıyla bir ve üç numaralı yuvalarda gösterirken, PUBG: Battlegrounds’u 2 numaralı konumda gösteriyor.

Eşzamanlı oyuncu sayısı açısından bir Steam oyunu için büyük değişikliklerden biri Ubisoft’un Rainbow Six Siege’i oldu. Pazar günü, taktik nişancı oyunu aynı anda çevrimiçi 201.933 oyuncuyla yeni bir rekora imza attı. Bunun bir nedeni de oyunun Steam Bahar İndirimi sırasında yüzde 80’lik ciddi bir indirim alması gibi gözüküyor.