Anasayfa Haber Microsoft ve NVIDIA, İşletmelere Yönelik Yapay Zeka Hizmetleri İçin İşbirliği Yapıyor

Microsoft ve NVIDIA, İşletmelere Yönelik Yapay Zeka Hizmetleri İçin İşbirliği Yapıyor

Microsoft ve NVIDIA işletmelere yönelik yapay zeka için işbirliği yapıyor.

Microsoft ve NVIDIA, işletmelere yönelik üretken yapay zeka hizmetlerinin geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla işbirliklerini genişletiyor. NVIDIA’nın GPU Teknoloji Konferansı’nda (GTC) duyurulan işbirliği, Microsoft’un Azure, Azure AI hizmetleri, Microsoft Fabric ve Microsoft 365’te NVIDIA’nın AI ve Omniverse teknolojisini benimsemesini sağlayacak.

Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın işbirliği hakkındaki görüşleri şöyle:

“NVIDIA ile birlikte yapay zeka vaadini gerçeğe dönüştürerek her yerdeki insanlar ve kurumlar için yeni faydalar ve üretkenlik kazanımları sağlamaya yardımcı oluyoruz. GB200 Grace Blackwell işlemcisini Azure’a getirmekten DGX Cloud ve Microsoft Fabric arasındaki yeni entegrasyonlara kadar bugün yaptığımız duyurular, müşterilerin kendi çığır açan yapay zeka yeteneklerini oluşturmak için silikondan yazılıma kadar Copilot yığınının her katmanında en kapsamlı platformlara ve araçlara sahip olmalarını sağlayacak.”

Duyurunun ardından Microsoft, NVIDIA H100 NVL platformunu temel alan Azure NC H100 v5 VM sanal makinesini kullanıma sundu. Bu VM’ler orta sınıf eğitim ve çıkarım için üretilmiştir ve bir veya iki NVIDIA H100 94GB PCIe Tensor Core GPU kullanıyor.

Ayrıca Microsoft 365 üretkenlik paketi için Copilot’un yapay zeka çıkarım tahminleri sağlaması adına NVIDIA GPU’larından ve Nvidia Triton Inference Server’dan yararlanmasını sağlayacak.

Son olarak, Microsoft ve NVIDIA’nın işbirliği sağlık ve yaşam bilimleri kuruluşlarına yardımcı olacak. Şirketler, klinik araştırmalarda daha hızlı inovasyon yapmak ve daha verimli bakım sunumu sağlamak için NVIDIA DGX Cloud ve NVIDIA Clara ile birlikte Microsoft Azure’dan yararlanabilecek.