Anasayfa Haber NVIDIA ve MediaTek, MediaTek Dimensity Auto Otomobil Çipi İçin İşbirliği Yaptı

NVIDIA ve MediaTek, MediaTek Dimensity Auto Otomobil Çipi İçin İşbirliği Yaptı

MediaTek Dimensity Auto

NVIDIA ve MediaTek arasındaki ortaklık, en yeni yapay zeka gelişmelerini şık elektrikli araç tasarımıyla kusursuz bir şekilde harmanlayarak, benzeri görülmemiş zeka seviyelerine sahip bir otomobil çağını başlatmayı vadediyor. Ortaklığın ilk meyvesi ise MediaTek Dimensity Auto olarak karşımıza çıkıyor.

MediaTek Dimensity Auto Neler Sunuyor?

MediaTek’in yeni Dimensity Auto Cockpit serisi, akıllı telefonunuza veya ev bilgisayarınıza rakip olacak araç içi deneyimler oluşturmak için NVIDIA Drive işletim sistemini, yeni nesil grafiklerini (RTX) ve gelişmiş yapay zeka işlemeyi entegre ediyor.

Bu çipler, gelişmiş dil modellerinin aracınızın içine yerleştirilmesini sağlıyor. Bu sayede doğal dil isteklerinizi anlayan ve rotanız üzerindeki restoranlar için kişiselleştirilmiş öneriler sunan, hatta trafikte sıkışıp kaldığınızda e-posta taslakları hazırlamanıza yardımcı olan bir araba ortaya çıkabiliyor.

Güvenlik, yapay zeka destekli önemli bir artışa kavuşuyor. Yapay zeka algoritmalarıyla birleştirilmiş gelişmiş kameralar, trafik düzenlerini analiz edebilir ve potansiyel tehlikeleri tahmin edebilecek. Sürücü yorgunluğu izleme sistemleri daha karmaşık hale geliyor; göz hareketindeki ve duruştaki hafif değişiklikleri tespit ederek zamanında mola önerebilme kapasitesine sahip. Arabanız hiçbir kör nokta bırakmayan 360 derecelik görüş açısıyla en dar noktalara sorunsuz bir şekilde yönlendiğinde park etme sorunları ortadan kaldırmış olacak.

MediaTek’in stratejisinin bu yapay zeka devrimini tüm otomotiv yelpazesinde hedeflemesi çok önemli. Dimensity Auto Cockpit serisi, üst düzey lüks elektrikli otomobillerden uygun fiyatlı gündelik işe gidip gelenlere kadar her şey için özel olarak tasarlanmış bir dizi çip sunuyor.

Derin öğrenme, otomobillerin büyük miktardaki sürüş verilerini analiz etmesine, karar verme süreçlerini iyileştirmesine ve hatta sorunları ortaya çıkmadan önce tahmin etmesine olanak tanıyacak. NVIDIA RTX Graphics, araç içi ekranları yeni bir seviyeye taşıyarak hem eğlence hem de kritik güvenlik bilgileri için görsel deneyimi geliştiriyor.

Son olarak, yerleşik işleme ışık hızında tepkiler sağlayacak ve veri gizliliğini güçlendirerek sürüş alışkanlıklarınızın ve konuşmalarınızın aracınızda güvenli bir şekilde kalmasını mümkün kılacak.