Anasayfa Haber Snapdragon 8s Gen 3 Tanıtıldı, İşte Özellikleri

Snapdragon 8s Gen 3 Tanıtıldı, İşte Özellikleri

Snapdragon 8s Gen 3

Qualcomm, yeni yongası Snapdragon 8s Gen 3’ü bugün düzenlediği etkinlikte tanıttı. Yeni çip Cortex-X4 ana, 2.8GHz’de çalışan 4 performans ve 2.0GHz’de çalışan üç verimlilik çekirdeklerinden oluşan bir yapıya sahip. Bunun yanında Snapdragon 8s Gen 3, 24 GB’a kadar LPDDR5X RAM ve UFS 4.0 depolama alanını destekliyor. Yeni çip amiral gemisi kamera deneyimi ve üst düzey oyun performansı sunmayı amaçlıyor.

Snapdragon 8s Gen 3 ÖzellikKamera performansı için, Hexagon NPU ile ortak çalışan üçlü bir 18 bit ISP sensörü öne çıkıyor. Bu sensör yüz kilidi açma ve QR kod taramayı hızlandıran “her zaman algılayan kamera” özelliğini mümkün kılıyor. Oyun tarafı içinse güçlü bir Adreno GPU’su bizi karşılıyor. Bu GPU donanım hızlandırmalı ışın izlemeyi destekliyor, Adreno Frame Motion Engine 2.0 ise ekstra güç tüketimi olmadan kare hızını iki katına çıkarabiliyor.

Snapdragon 8s Gen 3 Oyun Performansı Ayrıca çip 144Hz’e kadar QHD+ ekranı veya 60Hz’de 4K ekranı çalıştırabilir. Son olarak Honor, iQOO, Realme ve Xiaomi de dahil olmak üzere birçok büyük akıllı telefon üreticisinin yeni telefonları için Snapdragon 8s Gen 3 yongasını seçtiğini ve yeni telefonların önümüzdeki aylarda tanıtılacağını ekleyelim.