Anasayfa Haber YouTube, İçerik Üreticilerin Yapay Zeka İçerikleri İçin Etiket Koymalarını Zorunlu Kılıyor

YouTube, İçerik Üreticilerin Yapay Zeka İçerikleri İçin Etiket Koymalarını Zorunlu Kılıyor

YouTube İçerik Stüdyosu yapay zeka etiketi.

Google, YouTube’da içerik üreten kullanıcıların, yapay zeka tarafından oluşturulan ve gerçekçi olduğu düşünülen içerikler için etiket koymalarını zorunlu kılıyor. Şirket, yayınladığı bir blog yazısında, yapay zeka etiket aracının İçerik Stüdyosu uygulamasında mevcut olduğunu söyledi.

Yeni araç, İçerik Stüdyosu’nda Değiştirilmiş İçerik olarak belirtiliyor. YouTube, kullanıcılardan içeriklerinde aşağıdaki maddelerden biri veya birden fazlası varsa bunun için Evet veya Hayır seçeneklerinden birini işaretlemelerini istiyor:

  • Gerçek bir kişinin söylemediği veya yapmadığı bir şeyi söylemiş veya yapmış gibi görünmesini
  • Gerçek bir olay veya yerin görüntülerini değiştirmek
  • Gerçekte yaşanmamış gerçekçi görünümlü bir sahne oluşturmak

Şirket yayınladığı blog yazısında, içerik oluşturucularının gerçekçi görünmeyen yapay zeka araçlarıyla oluşturulmuş içerikleri etiketlemek zorunda olmadıkları belirtiliyor. Örnek olarak ütopik veya distopik evrene sahip bir videonun yapay zeka etiketine sahip olmasına gerek yok.

Yeni yapay zeka tabanlı açıklama etiketleri ilk olarak YouTube’un telefon uygulamalarında görünecek ve daha sonra masaüstü ve TV uygulamalarına da yayılacak. Ayrıca şirket, içerik oluşturucuların yapay zeka tarafından oluşturulmuş bu içeriklere uygun etiketleri vermemeleri durumunda birkaç cezaya maruz kalacaklarını belirtti.