Anasayfa Haber Microsoft Surface Pro 10 Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Fiyatı

Microsoft Surface Pro 10 Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Fiyatı

Surface Pro 10 Özellikleri

Microsoft, gerçekleştirdiği etkinlik ile kurumsal müşterilere yönelik çok sayıda özellik sunan Surface Pro 10 for Business modelini duyurdu. İşte Microsoft Surface Pro 10 özellikleri ve fiyatı hakkında detaylar.

Surface Pro 10 Özellikleri

Surface Pro 10 en yeni Intel çipleri, daha iyi pil ömrü, geliştirilmiş ekran, 5G ve daha fazlası sayesinde daha fazla performans vadediyor. Ayrıca Surface Pro 10 for Business, klavyesinde özel bir Copilot düğmesi bulunan şirketin ilk yapay zeka bilgisayarlarından birisi.

İşletmeler için Surface Pro 10, özel bir Intel AI Boost Sinir İşlem Birimi ile Intel’in en yeni Core Ultra işlemcileri tarafından destekleniyor. Müşteriler Core Ultra 5 135U ve Core Ultra 7 165U (ARM yapılandırması yok) arasından seçim yapabilecek.

Bellek seçenekleri arasında 8 GB, 16 GB, 32 GB ve 64 GB LPDDR5x RAM yer alırken ürün depolama tarafında 256 GB, 512 GB ve 1 TB kapasitelere sahip. Ayrıca PCIe Gen 4 sürücüler kullanıcı tarafından çıkarılabilir yapıda. Hatta ürünün birçok bileşeni de değiştirilebilir durumda.

Surface Pro 10 önceki modelin tasarımını korusa da birçok önemli tasarım iyileştirmesini bünyesinde barındırıyor. Örneğin ekran özel bir yansıma önleyici kaplama ile kaplanmış ve en yüksek parlaklık %33 daha yüksek.

Microsoft ayrıca artık 1440p çözünürlüğe ve çok daha geniş 114 derecelik görüş alanına sahip olan web kamerasını da yükseltti. Tabletin ekranının sol üst köşesinde bir NFC okuyucusu bulunuyor. Bu, müşterilerin NFC güvenlik anahtarlarıyla oturum açmalarına olanak tanıyacak. Cihazın 5G desteğine sahip ilk Intel tabanlı Surface Pro olduğunu da belirtelim. Ancak bu model 2024 yılının sonlarında gelecek.

Surface Pro 10 Fiyatı

Yurtdışında ön siparişleri başlayan Surface Pro 10, 9 Nisan tarihinden itibaren satışa sunulacak. Fiyatlar ise 1,199 dolardan başlıyor.