Anasayfa Haber macOS Sonoma 14.4.1 Yayınlandı! İşte Yenilikleri

macOS Sonoma 14.4.1 Yayınlandı! İşte Yenilikleri

macOS Sonoma 14.4.1 Yenilikleri

Apple, macOS Sonoma işletim sistemi için küçük bir güncelleme olan macOS Sonoma 14.4.1 sürümünü yayınladı. ‌İşte, macOS Sonoma‌ 14.4.1 yenilikleri.

macOS Sonoma 14.4.1 Yenilikleri

  • Harici ekranlara bağlı USB hub’ları tanınmayabilir
  • Profesyonel müzik uygulamaları için tasarlanmış kopya korumalı Audio Unit eklentileri açılmayabilir veya doğrulamayı geçemeyebilir
  • Java içeren uygulamalar beklenmedik şekilde çıkabilir

Apple’ın sürüm notlarına göre güncelleme, harici ekranlara bağlı USB hub’larının tanınmamasına neden olabilecek bir sorunu gideriyor. Ayrıca Java içeren uygulamaların beklenmedik şekilde kapanmasına neden olabilecek bir sorun da gideriliyor. Oracle geçen hafta kullanıcıları Java sorunu hakkında uyararak müşterilere, Java kullanan Apple Silicon işlemcili  Mac kullanıcılarının mümkünse macOS 14.4’e güncelleme yapmamaları gerektiğini bildirmişti. Son olarak, profesyonel müzik uygulamalarına yönelik Audio Unit eklentilerinin açılmamasına neden olabilecek bir sorun gideriliyor.

‌‌‌‌‌macOS Sonoma‌‌‌ 14.4‌.1 güncellemesi, Sistem Ayarları>Yazılım Güncelleme bölümü kullanılarak tüm uyumlu Mac’lere ücretsiz olarak indirilebilir. Bu arada macOS Ventura kullananlar için bir macOS 13.6.6 sürümünün de yayınlandığını belirtelim.