Anasayfa Haber Google Chrome, Windows ARM İçin Yayınlandı

Google Chrome, Windows ARM İçin Yayınlandı

Google Chrome Windows ARM

Windows ARM için Google Chrome internet tarayıcısı sonunda resmi olarak geldi. Şirket, dünyanın en popüler tarayıcısının tam ARM64 sürümünü piyasaya sürdüğünü duyurdu ve ARM destekli PC’lere sahip kullanıcılara daha hızlı, daha sorunsuz ve daha verimli bir tarayıcı vadediyor.

ARM64 için Chrome bu hafta Snapdragon işlemcili Windows bilgisayarlara çıkıyor. Google, yakında çıkacak olan Snapdragon X Elite işlemcili bilgisayarları satın almayı planlayan müşterilerin performansta daha da büyük bir artış elde edeceğini söylüyor. Qualcomm’a göre, Snapdragon X Elite referans cihazlarındaki ön kıyaslamalar, Speedometer 2.1 gibi kıyaslamalarda dikkate değer performans artışları gösteriyor.

Chrome’u ARM işlemcili PC’lerde emülasyon yoluyla çalıştırmak mümkün olsa da yerel uygulamalar çok daha iyi performans, yanıt verme hızı ve enerji verimliliği sunuyor. ARM64 için Chrome Canary’nin ilk sürümü birkaç ay önce görülmüştü ve tarayıcı artık halka açık olarak kullanıma hazır.

Dünyanın en popüler tarayıcısını Windows’ta ARM dostu hale getirmek, ARM bilgisayarların, tarayıcı değiştirmeye hazır olmayan müşteriler için çok daha çekici olmasına yardımcı olacak. Qualcomm, bunun “Snapdragon X Elite’in Windows PC’ler için birinci sınıf platform olma rolünü güçlendirmeye” yardımcı olacağını iddia ediyor. Snapdragon X Elite’e sahip ilk cihazların bu yazın sonlarında çıkması bekleniyor.