Anasayfa Haber Microsoft 365 Temel Aboneleri İçin Yeni OneDrive Özellikleri Duyuruldu

Microsoft 365 Temel Aboneleri İçin Yeni OneDrive Özellikleri Duyuruldu

Microsoft 365 Temel OneDrive

Microsoft tarafından Ocak 2023 tarihinde reklamsız Outlook ve OneDrive’da 100 GB gibi avantajlar sunan, aylık 55,99 TL değerindeki yeni bir katman olan Microsoft 365 Temel duyurulmuştu. Şimdi ise Microsoft, Temel planı daha önce yalnızca daha pahalı Microsoft 365 Bireysel ve Aile abonelerinin kullanabileceği çeşitli güvenlik özellikleriyle genişletiyor.

Microsoft 365 Temel Yenilikleri

Microsoft 365 Temel planına yapılan yeni eklemeler şu şekilde:

  • Fidye yazılımı tespiti ve koruması: OneDrive, depolama alanınızı şifreleme, değişiklik ve daha fazlası gibi olası fidye yazılımı belirtilerine karşı izleyebilir. OneDrive algılandıktan sonra kurtarma talimatlarını içeren bir bildirim gönderir.
  • Genişletilmiş Kişisel Kasa: Bugüne kadar, ek iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğine sahip özel bir klasör olan Kişisel Kasanızda yalnızca üç adede kadar dosya depolayabiliyordunuz. Bugünkü güncellemeyle Kişisel Kasanızda dilediğiniz sayıda dosya saklayabilirsiniz.
  • Parola korumalı ve süresi dolan bağlantılar: Microsoft 365 Temel aboneleri artık daha güvenli ve daha kontrollü bir paylaşım deneyimi için paylaşılan dosyaları parolalarla koruyabilir ve son kullanma tarihlerini ayarlayabilir.
  • Mobil cihazlarda çevrimdışı klasörler: OneDrive mobil uygulamaları artık içlerindeki klasörleri ve dosyaları çevrimdışı kullanım için kullanılabilir hale getirmenize olanak tanıyor. Çevrimdışı dosyalarla çalışabilirsiniz ve tekrar çevrimiçi olduğunuzda OneDrive tüm değişiklikleri eşitler.

Yeni güvenlik özellikleri artık tüm Microsoft 365 Temel abonelerinin kullanımına sunulmuş durumda. Microsoft 365 Temel abonelerine yönelik yeni OneDrive güvenlik özellikleri hakkında daha fazla ayrıntıyı Teknik Topluluk forumlarında bulabilirsiniz.