Anasayfa Haber SSD Fiyatlarının 2024 İkinci Çeyreğinde %15 Artacağı Söyleniyor

SSD Fiyatlarının 2024 İkinci Çeyreğinde %15 Artacağı Söyleniyor

SSD Fiyatlarının 2024 İkinci Çeyreğinde %15 Artacağı Söyleniyor
SSD Fiyatlarının Altın Gibi Artması

Endüstri analistleri SSD pazarına yönelik son tahminlerini yayınladılar ve 2024’ün ikinci çeyreğinde SSD’ler için önemli bir fiyat artışı öngörüyorlar. Rapora göre SSD fiyatlarının ilk çeyrekteki %23-28’lik önemli artışın ardından ikinci çeyrekte %15 kadar artması bekleniyor.

Rapor, mobil NAND (eMMC ve UFS), istemci, sunucu SSD’leri ve ham NAND flash yonga levhaları dahil olmak üzere çeşitli NAND flash ürünlerine yönelik fiyat eğilimlerinin karşılaştırmalı bir analizini sunuyor. 2024’ün ilk çeyreğinde halihazırda kayda değer fiyat artışları görüldü, bu artışlar tüketicileri etkiliyor ve potansiyel olarak bilgisayar yapıları veya yükseltmeleri için önemli maliyetlere neden oluyor. İstikrar umutlarına rağmen, SSD fiyatlarındaki yükseliş eğiliminin 2024 yılının ikinci çeyreğine kadar devam edeceği düşünülüyor.

İstemci SSD’lerin fiyatı, SSD’lerde kullanılan 3D NAND yonga levhaları adı verilen temel bileşenin fiyatından daha hızlı artıyor. Bunun nedenleri arasında SSD üreticilerinin satın alma stratejileri, ilgili ürünlerin satışlarının düşük olması ve stoklamanın son dönemde sınırlı olması gibi faktörler yer alıyor. Kioxia ve Western Digital gibi büyük üreticilerin üretim kapasitesi kullanım oranları pazar fiyatlarını etkiliyor.

Diğer önemli üreticiler ise üretim yaklaşımlarında daha temkinli davranıyor. İstemci SSD kullanıcıları daha yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalırken, kurumsal SSD alıcıları daha da büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyor. TrendForce, ABD ve Çin’deki iletişim hizmeti sağlayıcılarından gelen güçlü talep, yüksek kapasiteli ürünlere yönelik karşılanmayan ihtiyaçlar ve belirli sektörlerde ileriye dönük envanter oluşturma nedeniyle kurumsal SSD fiyatlarının 2024’ün ikinci çeyreğinde %20-25 oranında artabileceğini öngörüyor.