Anasayfa Haber Tayvan Depremi Sebebiyle TSMC Personelini Tahliye Etmek Zorunda Kaldı

Tayvan Depremi Sebebiyle TSMC Personelini Tahliye Etmek Zorunda Kaldı

Tayvan Depremi TSMC

Hualien kenti yakınlarında meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki büyük bir deprem nedeniyle dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi TSMC de dahil olmak üzere Tayvan’daki birçok şirket üretimi durdurmak zorunda kaldı.

Depremin adada son 25 yılda meydana gelen en güçlü deprem olduğu ifade ediliyor. Bir şirket sözcüsü, ilk incelemede inşaatın normal göründüğünü ancak sahadaki düzenli çalışmaların askıya alındığını söyledi.

Öte yandan, TSMC’nin N3 üretim tesisinde kiriş ve kolonlar kırıldığı, üretim hatlarının durdurulduğu söyleniyor. EUV makinelerinin tümü dururken, Ar-Ge laboratuvarı da duvarının çatladığı görülmüş durumda. Hsinchu’daki başka bir fabrikanın boru hatlarının bozulduğunu da iddialar arasında.

1999 yılında yaşanan ilk depremin ardından TSMC, tarihin tekerrür etmesi durumunda binalarını güçlendirmek ve kayıpları en aza indirmek için bazı önlemler aldı. Yine de analistler, sigorta tazminatları düşüldükten sonra TSMC’nin yaklaşık 62 milyon dolar zarara uğrayacağının tahmin edildiğini belirtti.

TSMC, iPhone yonga setlerine ek olarak Mac’ler, Apple Watch’lar ve daha fazlası gibi diğer ürünler için de yongasetleri üretiyor. Qualcomm, MediaTek, NVIDIA, AMD ve diğerleri gibi diğer şirketlerle güçlü iş ilişkileri olmasına rağmen sevkiyatlarının da etkilenmiş olması muhtemel.