Anasayfa Haber Bülten Samsung, Gelişmiş Bağlantı ve Yapay Zeka Özelliklerine Sahip Yeni Bespoke AI Serisini...

Samsung, Gelişmiş Bağlantı ve Yapay Zeka Özelliklerine Sahip Yeni Bespoke AI Serisini Tanıttı

Bespoke AI

Dahili Wi-Fi, dahili kameralar, yapay zeka çipleri ve SmartThings uygulaması uyumluluğuyla en yeni Samsung Bespoke AI Serisi ev aletleri, gerçek anlamda akıllı bir evin temelini oluşturan ileri seviye özellikler ve daha gelişmiş ekosistem bağlantı özellikleri sunuyor. Ayrıca, serinin bazı üyelerine eklenen gömülü 7 inç LCD ekran “AI Home”, ekosistemin tamamında sezgisel ve kolay erişimin yanı sıra cihazları kumanda edebilme olanağı sağlıyor.

Etkinlik maratonunu Seul’deki “Welcome to BESPOKE AI” medya etkinliğinin açılışını yaparak başlatan Samsung Electronics CEO’su ve Cihaz Deneyimi (DX) İş Birimi Başkanı Jong-Hee (JH) Han, Samsung markalı ev aletlerinin yalnızca olağan görevlerde üstün performans göstermekle kalmadığını, yapay zeka uygulandığında daha önce hayal edilen performansın da ötesine geçebileceğini ifade etti.

JH Han, “BESPOKE’u ilk defa tanıttığımız 2019 yılından günümüze, Samsung Electronics evlerde kullanılan cihazların her kullanıcının evine ve yaşam tarzına en iyi uyumu sağlayacak şekilde nasıl kişiselleştirilebileceğini gösterdi. Aradan geçen beş yılın ardından, tüketici deneyimini bir üst seviyeye taşıyan gelişmiş bağlantı ve yapay zeka yetenekleri aracılığıyla Bespoke Serisinin birikiminin üzerine yeni özellikler koyan bu serimizle beraber yapay zeka vizyonumuzu da paylaşıyoruz,” dedi.

Bespoke AI Serisi ev aletleri evin farklı alanlarında yeni deneyimler sunuyor

Buzdolabı, indüksiyonlu ocak ve çamaşır makinesine eklenen ekranlarla Bespoke AI Serisi ev aletleri, eğlence işlevine kavuşmanın yanında SmartThings aracılığıyla ekosisteme bağlı diğer Samsung cihazlarına kolay erişim sunan birer denetim merkezi haline geliyor. AI Home ekranda, kullanıcılara evin tamamının üç boyutlu görünümünü sunan ve ekosisteme bağlı tüm cihazları kolayca bulmalarını ve kontrol etmelerini sağlayan 3D Harita Görünümü özelliği bulunuyor. Örneğin kullanıcılar mutfakta yemek pişirirken mutfak çok sıcak olduğunda ocağın üzerindeki tencere ve tavaların başından ayrılmak zorunda kalmadan indüksiyonlu ocakta bulunan AI Home ekran üzerinden evdeki klimayı çalıştırabiliyor. Kullanıcı çamaşır yıkarken, oturma odasında bulunan robot elektrikli süpürgeyi, bulunduğu yerden ayrılmak zorunda kalmadan çamaşır makinesinin üzerindeki AI Home ekranından başlatabiliyor. Telefona gelen çağrıları AI Home aracılığıyla yanıtlamak da artık mümkün. Böylece kullanıcılar ev işi yaparken gelen aramaları kaçırmayacak. AI Home sadece ev işlerini kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda daha keyifli hale getiriyor. AI Home ekran sayesinde kullanıcılar ev işleriyle meşgulken en sevdikleri şarkıları çalabiliyor, Internet uygulamasından video izleyebiliyor ya da yemek pişirirken ekrandan tarifleri takip edebiliyor.

Mobile Smart Connect özelliği, kayıtlı cihazlarla yakın mesafedeyken kullanıcıların akıllı telefonlarına uyarılar gönderiyor. Bu anlık bildirimlerde, cihazın temel işlevlerinin doğrudan telefon üzerinden kumanda edilmesine olanak tanıyan hızlı kontrol menüsü bulunuyor. Kullanıcılar bu sayede ilgili cihazın uzaktan kumandasını bulmak için evin her yerini dolaşmak zorunda kalmıyor. Aynı zamanda kullanıcı, benzer kumanda özelliklerine erişmek için SmartThings uygulamasına girip cihazı bulma ve özelliklerine tıklama zahmetinden de kurtuluyor.

BESPOKE AI etkinliğinde Samsung ayrıca kullanıcıların Samsung’un bağlantılı yaşamına katılmalarını kolaylaştıran yeni özelliği ‘Calm Onboarding’ özelliğini de tanıttı. Bir kullanıcı SmartThings uygulamasına ait Samsung hesabıyla Samsung.com’dan bir ürün satın aldığında, o ürün SmartThings uygulamasına doğrudan kaydediliyor ve kullanıcı ürünü SmartThings’e ayrıca kaydetmek zorunda kalmıyor.

Ev aletlerinin hiper bağlantılı hale geldiği, içinde bulunduğumuz teknolojik ilerlemeler döneminde Samsung, kullanıcıların kendilerini güvende hissetmesini sağlamak için bağlı cihazlarda bulunan tüm kullanıcı verilerini koruyan kapsamlı Knox güvenlik platformu korumasını sunuyor. Bespoke AI Serisinin üyesi AI Family Hub™ özellikli 4 Kapılı French Door Buzdolabı, küresel güvenlik bilimi öncüsü UL Solutions tarafından IoT güvenlik yetenekleri bakımından “Elmas” derecelendirmesi verilen sektördeki ilk ürün oldu. Aynı teknolojiyi uygulayan diğer Family Hub modelleri ve Bespoke Jet Bot Combo™ AI da aynı derecelendirmeyi elde etti.

Yapay zeka yetenekleriyle Samsung ev aletlerinin mevcut özellik yelpazesi de genişledi

Paris, Seul ve New York’ta ayrı ayrı gerçekleşen global lansman etkinliklerinde her pazara özel olarak farklı ürün yelpazeleri piyasaya sunuldu. Üç lokasyon arasında en geniş ürün yelpazesinin tanıtıldığı Seul’deki ‘BESPOKE AI’ etkinliği; AI Family Hub™+ özellikli Bespoke French Door Buzdolabı, Bespoke Infinite İndüksiyon Serisi, Bespoke AI Laundry Combo™, Bespoke Jet Bot Combo™ AI, Bespoke Jet AI™, Bespoke Cube™ Air Infinite Serisi, peltier teknolojisine sahip yeni 2024 4 Kapılı Buzdolabı gibi 14 yeni ürünle başladı.

AI Family Hub™ özellikli 4 Kapılı French Door Buzdolabı, buzdolabını evdeki diğer cihazlara bağlıyor ve gıda ile ilgili her şey için birincil kontrol merkezi işlevi görüyor. Buzdolabının sağ ön panelindeki büyük LCD ekran olan AI Family Hub™+, kullanıcıların önerilen tarifleri görüntüleyebildiği ve mutfakta biraz eğlenmek için müzik ve video oynatabildiği sezgisel AI deneyiminin merkezini oluşturuyor. AI Family Hub™ özellikli 4 Kapılı French Door Buzdolabı, buzdolabına konulan ya da buzdolabından çıkarılan 33 farklı gıda türünü tanımlamak için dahili kameranın kullanıldığı AI Vision Inside özelliğine sahip. Kameranın tanımladığı gıda ürünleri Family Hub™ ekranında gösterilirken, SmartThings uygulamasından da ayrıca kontrol edilebiliyor.

Bespoke AI Serisinin bir diğer önde gelen üyesi, akıllı AI Tanıma gibi yapay zeka ile geliştirilmiş özelliklere sahip paspaslı robot süpürge Bespoke Jet Bot Combo™ AI. Bu cihazda, Akıllı Yapay Zeka Tanıma özelliği farklı şekillerde çalışıyor. AI Nesne Tanıma, insanlar, evcil hayvanlar, ince telefon kabloları, halılar veya paspaslar gibi görülmesi zor unsurlar dahil olmak üzere çeşitli nesneleri tespit edebilen AI Derin Sinir Ağı (DNN) modelini ve dahili kamerayı kullanıyor. AI Zemin Algılama, temizlenecek zeminin türünü algılıyor. Halılar algılandığında, robot süpürge paspasını kaldırıp kaldırmayacağına veya ıslak paspasıyla halıyı kirletmemek için paspası istasyonunda bırakıp bırakmayacağına kendi kendine karar verebiliyor. Bespoke Jet Bot Combo™ AI ayrıca, toz torbasının boşaltılması, su tankının yeniden doldurulması, paspasın yıkanması ve yoğun buharla temizlenmesi gibi cihazın otomatik bakımı için yeni özellikler getiren Clean Station Steam+ özelliğine sahip. Clean Station Steam+, paspasın yüzeyine yüksek sıcaklıkta buhar püskürterek zararlı bakterilerin %99,99’unu yok ediyor.

Enerji tasarrufu Avrupa pazarında önemli bir kriter olduğundan, Paris’teki ‘BESPOKE AI’’ etkinliğinde yeni enerji tasarruflu ekstra geniş donduruculu buzdolabı ve çamaşır makinesi serisi de tanıtıldı. Ekstra geniş donduruculu buzdolabı, Samsung’un yeni AI Inverter Kompresörü sayesinde Avrupa enerji standartlarına göre “A” derecesine layık görüldü. Yeni çamaşır makinesi serisi, A-10%, A-20% ve A-40% ekstra enerji tasarruflu model yelpazesini içeriyor. Özellikle A-40% ekstra enerji tasarruflu model, tamburun içindeki suyu pompalayıp çamaşırların üzerine püskürterek sudan ve yıkama döngüsü süresinden tasarruf sağlayan Bubble Shot Teknolojisi ile donatıldı.

Hem Seul hem de New York’taki etkinliklerde tanıtılan ikisi bir arada çamaşır yıkama ve kurutma makinesi Bespoke AI Laundry Combo™ iki ayrı ev aletinin avantajlarını bir arada sunarak alandan tasarruf sağlıyor. Kullanıcıların dönemsel ve mevsimsel ihtiyaçlarını hatırlatan ve en uygun yıkama döngülerini önerebilen çeşitli AI özellikleriyle birlikte geliyor. AI Opti Wash & Dry™ ile Bespoke AI Laundry Combo™, her yıkamada yıkama ve kurutma performansını akıllı şekilde ayarlayarak, çamaşırların ağırlığına göre uygun miktarda su ve deterjan kullanımı sağlıyor. Ayrıca kumaş cinsini algılayarak yıkama sırasında oluşabilecek kirlilik seviyesini izleyebiliyor. Gerektiğinde daha fazla deterjan ekleyerek yıkama süresini değiştirebiliyor. Yıkama sonrasındaki kurutma işlemini de kullanıcıların çamaşırlarının ağırlığına ve kumaş türüne uygun olarak ayarlıyor. Yıkama döngüsü tamamlandığında, kullanıcılar SmartThings Uygulamasında oluşturulan rapordan yıkama esnasında ne kadar enerji ve su tüketildiğini takip edebiliyor.

Yalnızca New York etkinliğine özel olarak tanıtılan benzersiz bir cihaz da AI Home ekranlı Bespoke Slide-in Range indüksiyonlu ocak oldu. Bu ürün, aynı zamanda çeşitli eğlence işlevlerine sahip çok işlevli bir cihaz. Bespoke Slide-in Range indüksiyonlu ocak, kullanıcıların oturma odasındaki TV gibi uzak bir konumdan ve hatta ev dışındayken akıllı telefonlarındaki SmartThings üzerinden fırının içini görmelerini sağlayan Dahili Fırın Kamerasına sahip. Dahili kamera sayesinde kullanıcılar pişirme sürecinin en önemli anlarını içeren, sosyal medyada paylaşabilecekleri hızlandırılmış bir video bile çekebiliyor.

Samsung, bu yıl içinde ev aletlerine üretken yapay zekayı nasıl uygulayacağını dair planlarını da paylaştı. Samsung’un sesli asistanı Bixby bu konuda kilit bir rol oynayacak. Üretken yapay zeka, Bixby’nin halihazırda sahip olduğu tek seferde bir emir yerine getirebilme, karmaşık cümleleri anlayabilme ve doğal diyalog kurabilme becerisini bir adım öteye taşıyacak. Her şeyden önce, “Klimayı WindFree moda getir ve havanın durumunu bana bildir” gibi aynı cümledeki birden fazla talepleri anlayabilecek. Bixby ayrıca etkileşimlerdeki bağlamı da aklında tutabilecek. Kullanıcı Bixby’ye “hava temizleyiciyi kapat” dedikten sonra fiil kullanmadan “TV’yi de lütfen” dediğinde Bixby her iki talebi anlayarak uygulayabilecek. Bixby’nin ayrıca çözüm de üretebilecek. Örneğin kullanıcı “oturma odası nemli” dediğinde ya da “dün aldığım tüm patatesleri ne yapmalıyım?” diye sorduğunda Bixby’nin vereceği tavsiyelere güvenebilecek. Bixby bu çok katmanlı görevleri yorumlayacak ve kullanıcıların istemlerine doğal bir şekilde yanıt verecek.

Beyaz eşyanın geleceğine yolculuk

Samsung yalnızca daha iyi bir ev deneyimi sunmayı amaçlamanın ötesinde aynı zamanda daha yenilikçi ve verimli ürünler geliştirme konusunda da kararlılık gösteriyor. Samsung düzenlediği etkinliklerde piyasaya süreceği yeni ürün serilerini ve özelliklerini tanıtmakla kalmıyor, bu etkinliklerde aynı zamanda müşterilerin halihazırda sahip oldukları cihazlar dahil tüm Wi-Fi bağlantılı cihazların hangi biçimlerde gelişim gösterebileceğini tüm dünyaya duyuruyor.

Samsung, yazılım güncellemeleri ve SmartThings özelliklerinin geliştirilmesi yoluyla pazarda ve halihazırda kullanıcıların evlerinde bulunan Wi-Fi bağlantılı cihazların mevcut özelliklerini de yükseltmeye devam ediyor. Kullanıcılar önceki modellerde de yeni özellikleri ve halihazırda satın aldıkları ürünlere eklenen enerji tasarrufu özelliklerini keyifle kullanabiliyor. Yine ilk olarak global etkinliklerde duyurulan Smart Forward, düzenli yazılım güncellemeleri yoluyla en yeni özellikleri, güvenlik yamalarını ve yükseltmeleri sağlayan bir hizmet. Kullanıcılar bu hizmet sayesinde mevcut güncelleme bilgilerini kontrol edebilecek ve SmartThings Uygulamasından bildirimler alabilecek. Bu sayede kullanıcılar koruma altında olduklarını bilecek ve cihaz değiştirme sıklığının azalmasına katkıda bulunulacak.

SmartThings ayrıca, kullanıcıların bir ürün satın aldıktan sonra enerji kullanımlarından ek olarak tasarruf etmelerine olanak tanıyarak gelişmeye devam ediyor. Örneğin Optimal Şarj gibi özellikler, kullanıcıların enerji kullanımlarını stratejik olarak planlayabilmeleri için geliştirildi. SmartThings Energy, kullanıcıların bağlı Samsung cihazları tarafından tüketilen enerji miktarını kolayca izlemelerine ve kontrol etmelerine olanak tanıyor. Samsung ayrıca, Yapay Zeka Enerji modunu kullanarak belirli bir miktarda enerji tasarrufu yapmaları halinde kullanıcıların her gün puan kazanmalarını sağlayacak yeni Samsung Rewards programını da yakın gelecekte başlatmayı planlıyor. Biriken puanlar Samsung online mağazadaki alışverişlerde kullanılabilecek.

Enerji tasarrufu alanındaki çabalarını daha etkili hale getirmek isteyen Samsung, enerji kullanımını somut olarak azaltabilen ve aynı zamanda kullanıcıların hayatlarını kolaylaştıran çözümleri uygulamak için yaptığı iş birliklerini de paylaştı. British Gas ile iş birliği yaparak SmartThings Energy’nin Auto Demand Response özelliğini British Gas’ın PeakSave’i ile birleştiren Samsung, kullanıcıların enerji tasarrufu yaparak ekonomi yapabilmesine olanak tanıyor.

Ev aletleri sektörünün önemli bir oyuncusu olan Samsung, yenilikçi ürünler geliştirmenin ötesinde yeni nesil teknolojilerden faydalanma hedefini de ortaya koyuyor. Bu anlamda ürün yaşam döngülerini uzatan ve değiştirme sıklığını azaltan mühendislik çözümlerini devreye sokuyor. Etkinliklerde tanıtılan yeni özelliklerden olan Hibrit Soğutma, yeni kurulan yüksek güçlü ‘Peltier’ termoelektrik bileşenlerin kompresöre eklenmesi ile soğutma verimliliği ve performansı artıyor. Ayrıca hava temizleyicileri için filtre satın alma veya değiştirme ihtiyacını ortadan kaldırarak filtre bakım sıklığını azaltıyor.

Ürün güvenliği de Samsung’un öncelik verdiği önemli bir başlık. Samsung, yeni ürünler için düşük yangın riski (RFR) sertifikası dahil tüm cihaz kategorilerinde ürün sorumluluğunu ortaya koyan sertifikalar almaya ve bunların kapsamını genişletmeye devam ediyor. Bu sayede kullanıcılar sertifikalı cihazlarda ürün kaynaklı yangın olaylarını etkili bir şekilde önleyecek tasarımların uygulandığından emin olabiliyor.

Etkinliğin sonunda Samsung, yeni Bespoke AI Laundry Combo™’nun özelliklerini anlatmak için Disney ve Pixar’ın 14 Haziran’da vizyona girecek “Inside Out 2” filmiyle işbirliği yaptığını açıkladı. Marka iş birliğiyle hazırlanan ve Inside Out 2 kliplerinin yer aldığı bir video ile AI Bubble™ özelliği sayesinde çamaşır yıkamanın stresli duygularını nasıl ortadan kaldırabileceği gösterildi.