Anasayfa Haber Intel Yeni Performans Profillerine Sahip XeSS 1.3 Güncellemesini Yayınladı

Intel Yeni Performans Profillerine Sahip XeSS 1.3 Güncellemesini Yayınladı

Intel Yeni Performans Profillerine Sahip XeSS 1.3 Güncellemesini Yayınladı
Intel XeSS 1.3 Güncellemesiyle Birlikte Yapılan Karşılaştırma

Intel, XeSS olarak adlandırılan son teknolojisi Xe Super Sampling’in 1.3 sürümünü duyurdu. Bu güncelleme video oyunlarının daha sorunsuz çalışmasını sağlayan bir dizi iyileştirme getiriyor. XeSS’nin temelinde, düşük çözünürlüklü görüntüleri yüksek çözünürlüklü gibi gösteren akıllı bir algoritma bulunuyor. Bu sayede oyunlar daha hızlı çalışabiliyor ve daha kaliteli görünebiliyor.

Şirket bu yeni sürümde teknolojilerini daha akıllı hale getirmek için daha iyi bir yapay zeka modeli üzerinde çalıştı. Ayrıca hızlı hareket eden nesnelerin arkalarında bir iz bıraktığı ve görüntünün sabit kalmadığı “hayaletleşme” dediğimiz rahatsız edici sorunları azalttılar.

XeSS 1.3’teki büyük değişikliklerden biri de “Ultra Performans” adındaki yeni eklenen profil, bu yeni performans profilinde görüntüyü 3 kat büyütme özelliği bulunuyor. Ayrıca diğer teknolojilerdeki Derin Öğrenme Kenar Yumuşatma ile benzer şekilde, çözünürlüğü değiştirmeden sadece oyunlardaki kenarları daha pürüzsüz hale getiren yeni bir mod bulunuyor.

Intel, kendi donanımlarıyla XeSS’in performansını gösterdi. Daha fazla seçenek sunularak oyunculara ve oyun geliştiricilere daha özelleştirilebilir bir deneyim sağlandı.