Anasayfa Haber Intel, 13. ve 14. Nesil İşlemcilerin Oyun Kararlılığıyla İlgili Sorunları Araştırmaya Başladı

Intel, 13. ve 14. Nesil İşlemcilerin Oyun Kararlılığıyla İlgili Sorunları Araştırmaya Başladı

Intel 13. ve 14. Nesil İşlemcilerin Oyun Kararlılığıyla İlgili Sorunları Araştırmaya Başladı
Intel 13. ve 14. Nesil İşlemciler İade Ediliyor

Intel, binlerce oyuncuyu etkileyen, oyun kararlılığı gibi sorunlarla karşılaşan 13. ve 14. nesil işlemcileriyle ilgili sorunları araştırmaya başladı. İlk raporlar 2022 yılında bu işlemcilerin piyasaya sürüldüğü zamanlarda ortaya çıkmış olsa da, sorunlar son zamanlarda gündeme geldi. Sorunların yazılım veya donanım kaynaklı olup olmadığını belirlemek için teknoloji topluluğu tarafından incelendi.

Sorunun hem 13. hem de 14. nesil işlemcilerin, anakart üreticilerinin varsayılan BIOS ayarlarıyla alakalı olduğu öğrenildi. BIOS ayarlarının CPU’ları sınırlarının ötesinde diyebileceğimiz derecede zorlamasından kaynaklandığı anlaşıldı. Oyuncular ise bu sorunlar nedeniyle Intel’in son işlemcilerinden bıkmış durumda ve işlemcileri iade ediyor.

Yüksek performans gerektiren oyunlarda daha belirgin hâle gelen bu sorun sayesinde işlemcilerin aşırı güç tükettiği ve yüksek sıcaklıklara ulaştığı söyleniyordu. Intel sorunu araştırdığını söylese de oyuncuların geri iade yapmaya başlamış olması sorunun çözümü için geç kalınmış olabileceği anlamına geliyor.

Unreal Engine gibi birçok oyun motorunda “Video Belleği Dışında” hatası alınıyordu. Güney Koreli bazı oyuncular bu sorun nedeniyle Intel işlemcili bilgisayarlarını AMD Ryzen ile değiştiriyor. Birçok OEM ve PC üreticisi de müşterilerin geri iade talepleri nedeniyle kısmi kayıplar yaşadıklarını belirtiyor.