Anasayfa Haber Android 15 Beta 1 Yayınlandı

Android 15 Beta 1 Yayınlandı

Android 15 Beta 1

Google, Android Beta Programına kayıtlı Pixel cihazlarına indirilebilecek Android 15’in ilk beta sürümünü yayınladı. Büyük özellik açıklamaları muhtemelen önümüzdeki ay yapılacak Google I/O‘ya saklanmış olsa da, Beta 1 güncellemesi önemli alanda yapılacak iyileştirmelere ön ayak oluyor.

Android 15 Beta 1 ile gelen temel değişikliklerden biri daha büyük ekranlar için uygulama optimizasyonu ile ilgilidir. Yeni işletim sistemi için geliştirilen uygulamalar varsayılan olarak otomatik olarak uçtan uca biçiminde işlenecek ve geliştiricilerin ekran kullanımını en üst düzeye çıkarmak için ek kod uygulama ihtiyacını ortadan kaldıracak.

Android 15 Beta 1Ayrıca Android 15 Beta 1, depolama alanının yönetilmesine yardımcı olacak uygulama arşivleme ve arşivden çıkarma için işletim sistemi düzeyinde bir özellik sunuyor. Kullanıcılar artık seyrek kullandıkları uygulamaları arşivleyerek hem yer açabiliyor hem de uygulama verilerini daha sonra sorunsuz bir şekilde yeniden etkinleştirmek üzere koruyabiliyor.