Anasayfa Haber Apple, iGBA Game Boy Emülatörünü App Store’dan Kaldırdı

Apple, iGBA Game Boy Emülatörünü App Store’dan Kaldırdı

iGBA App Store

App Store platformunda iGBA adlı bir Game Boy emülatörünün yayınlandığını sizlerle paylaşmıştık. Öte yandan Apple, şirketin Uygulama İnceleme Yönergelerinin spam ve telif hakkıyla ilgili ihlalleri nedeniyle uygulamayı hızla kaldırmış durumda.

iGBA, geliştirici Riley Testut’un açık kaynaklı GBA4iOS uygulamasının üstüne reklamların eklendiği taklit bir versiyonuydu. Açıkça GBA4iOS adını vermese de Apple, iGBA’nın başka bir geliştiricinin çalışmasını kopyalayan ve kendisininmiş gibi dağıtmaya çalışan taklit bir uygulama olduğunu öğrendikten sonra App Store’dan kaldırdığını söyledi.

Apple, App Store’daki emülatörlerin, uygulama yalnızca retro konsol oyunlarını taklit ettiği sürece web’den indirilen ROM’ları yüklemesine izin verildiğini ifade ediyor. Şirket bunun sahte bir uygulama olduğunu öğrenmeden önce iGBA’nın işlevselliğini onayladığını söyledi ve App Store’da Game Boy emülasyonuna izin verildiğini öne sürdü ancak şirket henüz retro oyun konsollarının başka örneklerini paylaşmadı.

Sonuç olarak, iGBA’nın kullanıcıların web’den indirilen herhangi bir ROM’u yükleyebilmesinden kaynaklanan korsanlık endişeleri nedeniyle değil, tamamen GBA4iOS’un bir kopyası olduğu için App Store’dan kaldırıldığı görülüyor. Apple’ın tam olarak hangi konsolları retro olarak değerlendireceği ve başka kısıtlamaların olup olmayacağı henüz bilinmiyor.