Anasayfa Haber Apple ve OpenAI, iOS 18 Yapay Zeka Özellikleri İçin Görüşmelere Devam Ediyor

Apple ve OpenAI, iOS 18 Yapay Zeka Özellikleri İçin Görüşmelere Devam Ediyor

Apple OpenAI iOS 18

Apple ile OpenAI tarafından iOS 18 mobil işletim sistemindeki yapay zeka özelliklerini güçlendirmek amacıyla OpenAI teknolojisinin kullanılması konusunda görüşmeler yapıldığı belirtiliyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre Apple bu yılın başlarında da OpenAI ile görüşmelerde bulundu ancak bu tartışmadan hiçbir sonuç çıkmadı. Şimdi ise iki şirketin olası bir anlaşmanın şartları ve Apple’ın OpenAI özelliklerini nasıl kullanabileceği hakkında konuştuğu söyleniyor.

Apple, OpenAI’ın yanı sıra Google’ın Gemini AI modelinin lisanslanması konusunda hala Google ile görüşmelerde bulunuyor. Apple henüz nihai bir karara varmadı ve Gurman, şirketin hem Google hem de OpenAI ile ortak olabileceğini veya tamamen başka bir sağlayıcı seçebileceğini öne sürüyor.

Söylentiler, Apple’ın işletim sistemi genelinde yapay zeka işlevselliği sunması nedeniyle iOS 18’in yapay zekaya büyük ölçüde odaklanacağını gösteriyor. Apple CEO’su Tim Cook Şubat ayında Apple’ın yapay zeka alanında “yeni bir çığır açmayı” planladığını doğrulamıştı. Bakalım, WWDC 2024 etkinliğinde bizleri neler bekliyor?