Anasayfa Haber Microsoft ve DARPA, AI Cyber Challenge İçin Ortaklıklarını Duyurdu

Microsoft ve DARPA, AI Cyber Challenge İçin Ortaklıklarını Duyurdu

Microsoft DARPA AI Cyber Challenge

ABD Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) ile Microsoft, AI Cyber Challenge yarışmacılara yardımcı olmak için yeni bir ortaklık işbirliği gerçekleştirildiğini duyurdu.

Mücadelenin kuralları ve ödülü yarışmanın resmi web sitesinde açıklanırken temel olarak bu, yapay zeka ve siber güvenlik alanındaki üst düzey beyinlerden ABD için kritik altyapıyı koruyacak sistemler tasarlamalarını isteyen 2 yıllık bir etkinlik.

Microsoft, yarışmacıların Azure bulut hizmetleri aracılığıyla en yeni yapay modellerini kullanmalarına olanak tanıyacağını belirtiyor ve şunları söylüyor: “Yapay zeka ve siber güvenlik ile inovasyon, riskin en yüksek olduğu kritik altyapı gibi alanlar için daha da önemlidir. Tehdit istihbaratı ekiplerimizin çok sayıda siber saldırı dalgasını takip ettiği Ukrayna gibi yerlerde altyapı saldırılarının arttığını gözlemledik. Ülkenin finansal sistemlerden kamu hizmetlerine kadar kritik altyapıyı siber tehditlerden korumasına yardımcı olmak için AI Cyber Challenge destekleyerek bu öğrendiklerimizi eyleme geçiriyoruz.”

Microsoft, bu ekiplere 150 bin dolar değerinde Azure kredisinin yanı sıra 200 bin dolar değerinde Microsoft iş ürünü verecek.

İki yıl sürecek olan yarışma iki aşamada gerçekleştirilecek. İlk aşama, 8-11 Ağustos’ta Las Vegas’ta düzenlenecek 2024 DEF CON güvenlik konferansında sona erecek. DARPA, yarı finalist olacak ilk yedi takımı seçecek ve bu takımların her birine 2 milyon dolar ödül verilecek.

Bu yedi takım daha sonra DARPA AI Cyber Challenge’ın ikinci ve son aşamasına girecek. Kazananlar 2025 DEF CON konferansında açıklanacak. Kazanan takım 4 milyon dolar, ikinci olan takım 3 milyon dolar, üçüncü olan takım ise 1,5 milyon dolar alacak.