Anasayfa Haber Google Arama, Yapay Zeka Yetenekleri ile Güçleniyor

Google Arama, Yapay Zeka Yetenekleri ile Güçleniyor

Google Arama Yapay Zeka

Google I/O 2024 geliştirici konferansında Google Arama Laboratuvarlar’ında test edilen bazı yapay zeka tabanlı yeni özellikler duyuruldu.

Google, Aramada Yapay Zekaya Genel Bakış adını verdiği özelliği kullanıma sunduğunu açıkladı. Çeşitli kaynaklardan alınan bilgileri kullanarak Google Arama sorgusuna özet bir yanıt oluşturabiliyor. Bu yanıtlar ayrıca daha ayrıntılı bilgi için diğer sitelere bağlantılar da içeriyor.

Google’ın aramadaki yeni yetenekler hakkındaki açıklaması şu şekilde: “Yapay Zeka Genel Bakışları sayesinde insanlar daha karmaşık sorulara yardım almak için çok daha çeşitli web sitelerini ziyaret ediyor. Ve AI Genel Bakışlarında yer alan bağlantıların, sayfanın söz konusu sorgu için geleneksel bir web listesi olarak görünmesine kıyasla daha fazla tıklama aldığını görüyoruz. Bu deneyimi genişlettikçe yayıncılara ve yaratıcılara değerli trafik göndermeye odaklanmaya devam edeceğiz.”

Yapay Zeka Genel Bakışları şu anda Google Arama’nın sadece ABD’deki kullanıcılarına sunuluyor ve önümüzdeki aylarda dünyanın diğer bölgelerine de yayılacak.

Google, Arama için planlama özellikleri de eklemeye çalışıyor. Böylece bir sonraki tatilinizi planlamak veya belirli bir tarifi nasıl pişireceğinizi öğrenmek istiyorsanız, Google Arama yakında bu görevleri gerçekleştirmek için özel planlar sunabilecek. Oluşturulan planlar Google Dokümanlar veya Gmail hizmetlerine de aktarılabilecek. Bu özellik de henüz ABD’deki İngilizce Arama Laboratuvarları’nda mevcut.

Son olarak Google, video aramaları için de yapay zeka geliştirmeleri ekliyor. Açıklama şöyle: “Belki bir ikinci el dükkanından bir plak çalar satın aldınız ancak açtığınızda çalışmıyor ve iğneli metal parça beklenmedik bir şekilde hareket ediyor. Videoyla arama yapmak, bu sorunu açıklamak için doğru kelimeleri bulma zahmetinden ve zamanından tasarruf etmenizi sağlar ve sorun giderme adımlarını ve kaynaklarını içeren bir Yapay Zeka Genel Bakışına sahip olursunuz.”

Maalesef bu yeni özellik de ABD İngilizcesi kullanıcıları için Arama Laboratuvarları’nda test sürecinde.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version