Anasayfa Haber Intel’in Düşük Güç Tüketimli N250 Twin Lake İşlemcisi 4 Verimlilik Çekirdeğiyle Ortaya...

Intel’in Düşük Güç Tüketimli N250 Twin Lake İşlemcisi 4 Verimlilik Çekirdeğiyle Ortaya Çıktı

Intel'in Düşük Güç Tüketimli N250 Twin Lake İşlemcisi 4 Verimlilik Çekirdeğiyle Ortaya Çıktı
Intel Twin Lake

Intel’in Twin Lake kod adlı yeni işlemci serisi, Pentium markasını geride bırakarak düşük güç tüketimiyle öne çıkıyor. Alder Lake-N’nin varisi olarak görülen Twin Lake, kompakt ve taşınabilir cihazlar için ideal bir çözüm sunuyor. İşte karşınızda düşük güç tüketimli N250 Twin Lake işlemcinin detayları.

İlk olarak Raichu tarafından ortaya çıkarılan Twin Lake serisi, daha sonra MLID tarafından 8 çekirdeğe kadar çıkabileceği bilgisiyle gündeme geldi. Skymont mimarisi yerine tanıdık Gracemont mimarisini kullanan Twin Lake, performans ve verimlilik arasında mükemmel bir denge kurmayı hedefliyor.

InstLatX64’ün veri madenciliği çalışmaları Intel N250 işlemcisinin Twin Lake ailesinin bir üyesi olduğunu doğruladı. 4 çekirdek ve 4 izleğe sahip olan N250, 1.2 GHz temel saat hızına sahip. Gracemont mimarisinin hiper iş parçacığı desteği olmaması nedeniyle işlemci 4 izlekle sınırlı.

Twin Lake ve Alder Lake-N, Pentium/Celeron markasını kullanmayan ilk işlemci nesilleri olma özelliğini taşıyor. Intel bu işlemcileri basitçe NXX İşlemci olarak adlandırarak daha sade bir isimlendirme sistemine geçiyor. Ayrıca Alder Lake-N’nin en yüksek konfigürasyonunu kullanan Core i3-N30x serisi de bulunuyor.

Twin Lake’in ne zaman piyasaya sürüleceği henüz kesinleşmedi. Söylentilere göre uygun fiyatlı Google Chromebook’larda kullanılacak olan Twin Lake, 2024’ün ikinci yarısında tanıtılacak. Bu mimariyi kullanan ilk sistemlerin ise 2025’in başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.