Anasayfa Haber Google, Android ve Haritalar için Yeni Erişilebilirlik Özellikleri Duyurdu

Google, Android ve Haritalar için Yeni Erişilebilirlik Özellikleri Duyurdu

Google Android Haritalar Erişilebilirlik

Apple tarafından iPhone ve iPad için göz takibi gibi özellikler sunacağını duyurmasının ardından Google da Android, Google Haritalar ve diğer ürünler için çeşitli erişilebilirlik özelliklerini açıkladı.

Android için Lookout uygulaması, Bul Modu adı verilen yeni bir beta özelliğine kavuşuyor. Özellik oturma yeri, masa veya banyo gibi öğe kategorilerine ait belirli nesneleri bulmak için telefonun kamerasını kullanıyor. Lookout ayrıca uygulama aracılığıyla tıklanan görseller için yapay zeka tarafından oluşturulan altyazıları da görüntüleyebiliyor. Look to Speak, kullanıcıların başkalarıyla iletişim kurmak için gözlerini kullanarak emojileri, sembolleri ve fotoğrafları seçebilecekleri metinsiz bir moda kavuşuyor. Uygulama, kullanıcıların önceden yazılmış özelleştirilebilir ifadeleri gözlerini kullanarak seçmelerine ve daha sonra bunları yüksek sesle söylemelerine olanak tanıyor.

Google Haritalar’daki Lens’in ekran okuyucu özellikleri ise desteklenen tüm dillerde dünya çapında Android ve iOS’a genişletiliyor. Geçen yıldan beri mevcut olan erişilebilirlik özelliği ATM’ler, restoranlar veya toplu taşıma istasyonları gibi yakındaki yerler hakkında bilgi göstermek için telefonun kamerasını ve ekran okuyucusunu kullanıyor. Android ve iOS için yayılan bir başka özellik de görme engelli kullanıcılara hedeflerine yürürken, yoğun bir kavşaktan geçerken veya yanlış yöne gittiklerinde yeniden yönlendirilirken sesli bilgi vermek için yine telefonun kamerasını kullanan ayrıntılı sesli rehberlik olarak karşımıza çıkıyor.

Ayrıca tiyatrolar, spor salonları ve oditoryumlar gibi işletmeler ve mekanlar, Auracast özelliğini Google Haritalar’daki işletme profillerine ekleyebilir. Auracast özellikli Bluetooth işitme cihazları, kulaklıklar ve kulaklıklarla ziyaretçilere gelişmiş ses veya destekli ses yayınlamalarına olanak tanıyacak.

Bunun dışında Google, katılım sürecini, ses etkinliklerine göz atma sürecini iyileştirmek ve cihazlar için özel seslerin kaydedilmesini kolaylaştırmak için Ses Bildirimleri uyarılarını da yeniden tasarlıyor. Ses Bildirimleri, kullanıcıları kapı zili çalması veya duman alarmının çalması gibi ev sesleri hakkında titreşimler, kamera flaşları veya telefonlarındaki anlık bildirimler yoluyla bilgilendiriyor.