Anasayfa Haber OpenAI ve Reddit İşbirliği Yaptıklarını Duyurdu

OpenAI ve Reddit İşbirliği Yaptıklarını Duyurdu

OpenAI Reddit işbirliği

OpenAI ve Reddit, Reddit platformundaki içerikleri ChatGPT’ye ve yeni OpenAI ürünlerine taşımak için anlaştıklarını duyurdu. OpenAI, Reddit’in Data API’sine erişim sağlayacak ve aynı zamanda platformun reklam ortağı olacak.

OpenAI, Reddit içeriğini ChatGPT’ye ve yeni ürünlere taşıyarak kullanıcıların Reddit topluluklarını keşfetmesine ve onlarla etkileşime geçmesine yardımcı olacak. Bunu yapmak için OpenAI, Reddit’ten gerçek zamanlı, yapılandırılmış ve benzersiz içerik sağlayan Reddit’in Data API’sine erişecek. Bu, OpenAI’nin yapay zeka araçlarının, özellikle güncel konulardaki Reddit içeriğini daha iyi anlamasını ve sergilemesini sağlayacak.

Diğer taraftan Reddit, önümüzdeki süreçte Redditor’lar ve modlar için “güçlü vizyonunu hayata geçirmek için OpenAI’nin yapay zeka modelleri platformunu temel alarak” yeni yapay zeka destekli özellikler getirecek.

Reddit, potansiyel gizlilik endişelerini gidermek için de açıklama yaptı. Şirket bu ortaklık, diğer içerik düzenlemeleriyle tutarlıdır ve Reddit’in Data API’si aracılığıyla erişilen içeriğin Reddit’in onayı olmadan ticari amaçlarla kullanılamayacağını belirten Reddit’in Data API’si Koşullarını veya Geliştirici Koşullarını değiştirmez diyor.