Anasayfa Haber GNOME 47 Çıkış Tarihi Belli Oldu

GNOME 47 Çıkış Tarihi Belli Oldu

GNOME 47 Çıkış Tarihi

Beklenen GNOME 47 Linux masaüstü ortamı için çıkış tarihi açıklandı. Güncellenen yayın planına göre GNOME’un yeni sürümü 18 Eylül tarihinde çıkacak. Bu döngüdeki küçük bir değişikliğin ise ilk nokta sürümünün geleneksel beş hafta yerine dört hafta sonra gelecek olması ve böylece erken düzeltmelerin daha erken gönderilmesi olacağı ifade ediliyor.

GNOME 47 Neler Sunacak?

GNOME’un gelecek sürümü daha küçük ekranlar için daha iyi destek ve NVIDIA hibrit GPU kopyalama hızlandırması ile birlikte gelecek. Ek olarak, daha iyi Değişken Hız Yenileme (VRR) desteği görmemiz de mümkün. Yeni sürümün Eylül ayında gelmesi masaüstü ortamının hem Ubuntu 24.10 hem de Fedora 41’in birlikte gönderilebileceği anlamına da geliyor.

GNOME 47 ile birlikte gönderilecek Ubuntu ve Fedora sürümleri sırasıyla 10 Ekim ve 15 Ekim’de piyasaya sürülecek. Ubuntu 24.10 9 ay boyunca güncelleme alacak, Fedora ise bir sonraki sürümden sonra bir ay, yani yaklaşık 13 ay boyunca desteklenecek. Ubuntu 24.04 LTS kullanıyorsanız GNOME 47’yi alamayacaksınız ancak mevcut sürümde kalacaksınız.

Diğer Linux dağıtımlarının da artık GNOME 47 ile gelmesini bekleyebiliriz.