Anasayfa Haber Samsung Galaxy Book 4 Edge Sızdırıldı

Samsung Galaxy Book 4 Edge Sızdırıldı

Samsung Galaxy Book 4 Edge Sızdırıldı
Samsung Galaxy Book 4 Edge

Samsung’un yaklaşmakta olan Galaxy Book 4 Edge dizüstü bilgisayarları, lansmanından önce sızdırıldı.

Qualcomm, ARM mimarisine dayanan yeni Snapdragon X Elite ve Plus işlemci serisini duyurmak üzere. Eş zamanlı olarak Microsoft da ARM mimarisini Windows cihazlarda mümkün olduğunca uyumlu hale getirmek için büyük çaba sarf ediyor. Microsoft gelecek hafta ARM mimarisine dayalı yeni Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6 ile birlikte yeni özelliklerin sunulacağı özel bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Bu arada ASUS ve Samsung gibi diğer şirketler de Qualcomm işlemcilerle çalışan kendi ürünlerini geliştiriyor. WinFuture, Samsung’un ARM SoC’li ilk Galaxy dizüstü bilgisayarlarını ortaya çıkardı. Bunlar 14 inç ve 16 inç boyutlarında gelen Galaxy Book 4 Edge serisinden Snapdragon X Elite’in güç verdiği dizüstü bilgisayarlar.

Samsung Galaxy Book 4 Edge Sızdırıldı
Laptop’un üstten görüntüsü

Book 4 Edge 14 ve Book 4 Edge 16 Pro, Arktik Mavisi renge sahip benzer bir tasarım sunuyor. 16 inçlik versiyon tam sayısal tuş takımına sahip daha büyük bir klavyeye sahip. Her iki dizüstü bilgisayarda da yerleşik asistana daha kolay erişim için Microsoft’un yeni Copilot tuşu bulunacak.

Sızdırılan tanıtım materyallerine baktığımızda Book 4 Pro’nun 45 TOPS AI performansına sahip Snapdragon X Elite’i içerdiğini doğrulayabiliriz. Şu anda Snapdragon X Plus sürümünden bahsedilmiyor. 16 inçlik versiyon ayrıca 61.8 WH bataryaya sahip ve 65 watt’a kadar USB Type-C konektörle çalışıyor. Samsung bunun 150 nit parlaklık ve uçak modu açıkken yerel film oynatma için 22 saate kadar pil ömrü sunabileceğini iddia ediyor.

Raporda Galaxy Book 4 Edge serisi dizüstü bilgisayarların fiyatının 1.800 avrodan fazla olacağı bilgisi de yer alıyor.