Anasayfa Haber Snapdragon 8 Gen 4, Amiral Gemisi Telefonların Fiyatlarını Arttırabilir

Snapdragon 8 Gen 4, Amiral Gemisi Telefonların Fiyatlarını Arttırabilir

Snapdragon 8 Gen 4

Qualcomm, ekim ayında resmi olarak tanıtacağı Snapdragon 8 Gen 4 ile büyük bir değişime hazırlanıyor. Yeni yonga özel Oryon çekirdeklerine sahip şirket içi CPU tasarımlarına sahip olacak. Bu yeni teknolojilerden yararlanmak isteyen telefon üreticilerinin yüksek bir bedel ödemesi gerekecek gibi görünüyor.

Apple’ın M serisi yongalarına benzer şekilde, Snapdragon 8 Gen 4’ün TSMC’nin gelişmiş 3nm sürecini (N3E) kullanacağı söyleniyor. Qualcomm ilk kez çipleri için 3nm teknolojisinden yararlanacak ve bu daha iyi performans, verimlilik sağlayacak ancak yeni yonganın plaka başına üretim maliyetleri artacak.

Telefon üreticileri daha pahalı bir çiple rekabetçi fiyatlandırmayı sürdürmek için cihazlarının genel konfigürasyonlarını dikkatlice değerlendirmek zorunda kalabilir. Örneğin, geçen yıl Snapdragon 8 Gen 3 ile güçlendirilen Redmi K70 Pro, en uygun fiyatlı amiral gemilerinden biriydi.

Ancak daha fazla maliyete sahip bir Snapdragon 8 Gen 4 ile benzer bir fiyat noktasına ulaşmak Xiaomi gibi şirketler için zor olabilir. Bunlara ek olarak Snapdragon 8 Gen 3’ün bile üreticiler için ucuz olmadığını ve birim başına yaklaşık 200 dolara mal olduğunu belirtelim.