Anasayfa Haber Bülten Acer, İlk Copilot+ PC’si Swift 14 Yapay Zeka Dizüstü Bilgisayarını Duyurdu

Acer, İlk Copilot+ PC’si Swift 14 Yapay Zeka Dizüstü Bilgisayarını Duyurdu

Acer Swift 14 Yapay Zeka Dizüstü Bilgisayarı

Acer, Microsoft ve Qualcomm Technologies, Inc. işbirliğiyle Windows 11’deki yepyeni kullanıcı deneyimleri ve yapay zeka özellikleri eşliğinde yeni bir yapay zeka çağını başlatan Swift 14 AI dizüstü bilgisayarı ile ilk Copilot+ PC’sini piyasaya sürdü. Swift 14 AI, Snapdragon X Elite ve Snapdragon X Plus platformları tarafından desteklenen birden fazla cihaz modeline sahip ve her iki platform da cihazlar üzerinde yapay zeka fonksiyonlarını etkinleştirmek için dizüstü bilgisayarlarda kullanılan dünyanın en hızlı NPU’larından biriyle geliyor. Kullanıcılar, böylece akıllı PC işlevleriyle günlük işlerini kolaylaştırabiliyor ve karmaşık iş yüklerinin üstesinden daha etkili bir şekilde gelebiliyor.

Acer Inc. COO’su Jerry Kao, şunları söyledi: “Baştan sona yapay zeka için tasarlanan Swift 14 AI, gelecekteki birçok Acer Copilot+ PC’lerin ilk örneği. Bu yeni nesil yapay zeka bilgisayarları, yapay zeka işlem gücünde önemli sıçramalar yaparak kullanıcıların seveceğinden emin olduğumuz yepyeni deneyimlerin kilidini açıyor.”

Microsoft Corp Cihaz İş Ortağı Satış Başkan Yardımcısı Mark Linton ise şu ifadeleri kullandı: “Şık ultrabook cihazlardan güçlü oyun donanımlarına kadar, Windows PC cihaz yelpazesine yapay zeka teknolojisini getirmek için Acer ile işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. İşbirliğimiz, geniş bir müşteri yelpazesine hitap eden, aynı zamanda stil ve performansı uygun fiyatla dengeleyen, teknolojiyi daha geniş kitleler için erişilebilir hale getirmenin yanında sürdürülebilirliğe de odaklanan, üretken ve güvenli bilgisayarlar sunma konusunda çok önemli bir adım oldu. Acer’ın Copilot+ PC’si Swift 14 AI dizüstü modelinin lansmanıyla, bireylerin ve kurumların daha fazlasını başarmalarını sağlamak için cihaz üzerinde ve bulutta yapay zekadan yararlanarak müşterilerimiz için yeni yapay zeka deneyimlerini hayata geçireceğiz.”

Acer Swift 14

Qualcomm Technologies, Inc. Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Bilgi İşlem ve Oyun Genel Müdürü Kedar Kondap, şu yorumda bulundu: “Swift 14 AI, Snapdragon X Elite platformunun gücünü, performansını ve yeteneklerini gösteren olağanüstü bir cihaz. Dizüstü bilgisayarlar için dünyanın en hızlı NPU’suyla ve yüksek performanslı CPU çekirdekleriyle güçlendirilen Swift 14 AI, çığır açan nitelikte yapay zeka, gelişmiş üretkenlik ve yaratıcılık sunarak Acer’ın yeni cihazını yapay zeka özellikli dizüstü bilgisayarlar dünyasında oyunun kurallarını değiştiren bir cihaz haline getiriyor.”

Snapdragon X Serisi Platformlar, Yeni Nesil Yapay Zeka Bilgisayarlarına Güç Veriyor

Yapay zeka için üretilen Snapdragon® X Serisi işlemciler, günümüzde kendi sınıfında Windows için üretilen en güçlü, akıllı ve güç tasarruflu işlemciler arasında yer almak üzere tasarlandı. Snapdragon X Elite tarafından desteklenen yeni Acer Swift 14 AI, 4nm işlem düğümünde 12 yüksek performanslı CPU çekirdeği, 3,8 TFLOPS entegre Qualcomm Adreno™ GPU ve 45 TOPS kapasiteli Qualcomm Hexagon™ NPU’ya sahip. Cihaz ayrıca 32 GB’a kadar LPDDR5X-8533 bellek ve 1 TB’a kadar NVMe PCIe Gen 4 SSD ile sistem performansını artırmak, üretkenlik, yaratıcılık ve sürükleyici eğlence deneyiminde güçten ödün vermeden zorlu iş yüklerinin altından kalkabilmek için donatıldı. Arm uyumlu mimari için optimize edilmiş yüzlerce premium uygulama ile eşleştirilen Snapdragon X Elite ve Snapdragon X Plus işlemciler, sorunsuz ve verimli bir kullanıcı deneyiminin kapılarını açıyor.

Copilot+ PC’ler ile Yeni Bir Yapay Zeka Dönemi Başlıyor

Yeni Swift 14 AI, üretkenliğin, yaratıcılığın ve yeni iletişim deneyimlerinin kilidini açan güçlü yapay zeka yetenekleriyle optimize edildi.

Recall ile kullanıcılar, hatırladıkları ipuçlarını basitçe tanımlayarak bilgisayarlarında gördükleri her şeyi kolayca bulabiliyor. Keşfedilebilir zaman çizelgesi sayesinde kullanıcılar daha önce kullandıkları uygulamalara, belgelere veya mesajlara geri dönmek için zaman içinde kolayca gezinebiliyor. Live Captions canlı çeviriler ve otomatik konuşma altyazıları sağlıyor. Ayrıca canlı veya önceden kaydedilmiş herhangi bir videonun 44 dilden İngilizceye gerçek zamanlı çevirisini yapabiliyor.

Hayal gücünü ve yaratıcı yetenekleri harekete geçirmek üzere, Cocreator ile cihazda yapay zeka görüntüleri ve metinler oluşturmak üzere artık görsel veya yazılı tarifler kullanılabiliyor. Auto Super Resolution oyunların grafik çözünürlüğünü ve kare yenileme hızlarını gerçek zamanlı ve otomatik olarak yükselterek oyuncuların istediği görselleri performanstan ödün vermeden sunuyor. Görüntülü görüşmelerde izleyicilerinin ilgisini çekmek için her zaman en iyi şekilde görünmek ve sesini duyurmak isteyenler için Windows Studio Effects aydınlatma koşullarını otomatik olarak iyileştirmeye ve istenmeyen gürültüyü engellemeye yardımcı oluyor. Ayrıca hızlı ayarlar aracılığıyla herhangi bir video platformunda etkinleştirilebilen üç sanatsal filtre, kullanıcıların video görüşmeleri sırasında kendilerini yeni ve yaratıcı yollarla ifade etmelerini sağlıyor. Özel Copilot tuşuna tek bir tıklamayla günlük yapay zeka arkadaşı Copilot’a kolayca erişilebiliyor.

Premium Tasarım ve Özellikler

Sunduğu modern yeteneklerin ve kullanışlılığın bir yansıması olarak Swift 14 AI, ince ve hafif kasasının kapağında yer alan benzersiz AI simgesine ve dokunmatik yüzeyde, cihaz veya Copilot etkinleştirildiğinde yanan Etkinlik Göstergesi ile vurgulanan, Copilot+ PC’ye özel rafine bir tasarımla geliyor. Dizüstü bilgisayar, 120 Hz yenileme hızına ve yüzde 100 sRGB renk gamı desteğine sahip 14,5 inç WQXGA (2560×1600) IPS ekranla donatıldı. Cihaz uçtan uca dokunmatik ekran seçenekleriyle de sunuluyor ve renk doğruluğundan ödün vermeden zararlı mavi ışığın etkilerini en aza indirmeye yardımcı olmak için TÜV Rheinland Eyesafe® 2.0 sertifikalı olarak geliyor. 180 derecelik menteşe tasarımı, kullanımda esneklik sunuyor ve alüminyum kapağın tek elle kolayca açılmasını mümkün kılıyor.

Üçlü mikrofon dizilimine ve gizlilik kapağına sahip 1440p QHD IR web kamerası, Acer’ın Acer PurifiedView™ 2.0 ve Acer PurifiedVoice™ 2.0’daki yapay zeka destekli konferans araçları paketini destekleyerek kullanıcıların her zaman en iyi şekilde görünmesini ve duyulmasını sağlıyor. Bunlar, cihazın web kamerası veya mikrofonu açıldığında sezgisel olarak beliren Acer QuickPanel sayesinde hızlı bir şekilde kalibre edilebiliyor. Özel bir tuş, kullanıcıları cihaz yönetimi için Red Dot Tasarım Ödüllü AcerSense™ uygulamasına ve Deneyim Alanı aracılığıyla cihazda bulunan yapay zeka özellikleri kitaplığına yönlendiriyor.

Yeni Copilot+ PC, hızlı ve güvenli erişim için biyometrik kimlik doğrulama ve yüz tanımayla oturum açmayı destekleyen Windows Hello ile birlikte geliyor. Sürdürülebilirlik, Acer’ın yeni nesil ürünleri için hayati bir unsur olmaya devam ediyor. Swift 14 AI cihazda PCR plastik kullanıyor, yüzde 100 geri dönüştürülebilir ambalaj içinde gönderiliyor ve en yüksek EPEAT kriterlerine uygunluğu için EPEAT Gold sertifikasına sahip. Cihaz ayrıca 5,8 Gbps’ye varan hızlar ve 2 milisaniyenin altında düşük ağ gecikmesi sunmak için Wi-Fi 7 ve Bluetooth™ 5.4 bağlantı özelliklerinin yanı sıra, daha fazla esneklik için iki USB Type-C ve iki USB 3.2 Type-A bağlantı noktası dahil olmak üzere zengin bağlantı noktası seçeneklerine sahip.

Fiyat ve Bulunabilirlik

Acer Swift 14 AI (SF14-11) haziran ayında EMEA bölgesinde 1.499 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Teknik Özellikler

Ad Acer Swift 14 AI
Model  SF14-11
İşletim Sistemi ARM64 için Windows 11
İşlemci Snapdragon X Elite X1E-78-100 işlemci (12 çekirdekli, 3.4 GHz ‘e kadar, 45 TOPs’a kadar Qualcomm Hexagon™ NPU AI Engine entegre)

Snapdragon™ X Plus X1P-64-100 işlemci (10 çekirdekli 3.4 GHz’e kadar, 45 TOPs’a kadar Qualcomm Hexagon™ NPU AI Engine entegre)

Grafik Kartı Qualcomm® Adreno™, 3,8 TFLOPS’a kadar
Ekran 14,5 inç WQXGA (2560×1600) IPS teknolojili ekran, 120 Hz, 16:10 görüntü oranı %100 sRGB, TÜV Rheinland Eyesafe® 2.0 Sertifikalı, dokunmatik ekran seçeneği
Bellek Kapasitesi 32 GB’a kadar çift kanallı LPDDR5X-8533 SDRAM
Depolama Kapasitesi 1 TB’a kadar, PCIe Gen4, NVMe
Kamera 1440p QHD IR kamera, Gizlilik Kapağı ve Üçlü mikrofon desteği ile
Audio DTS® X Audio, çift hoparlör
Bağlantı Noktaları 2 x USB Type-C (DisplayPort ve USB şarj destekli), 2 x USB 3.2 Gen 1 Tip-A, kulaklık/mikrofon jakı
Pil 75 Wh 3-hücreli Li-ion pil, hızlı şarj; 16 saate kadar pil ömrü sağlar
Wireless ve Ağ bağlantıları Wi-Fi 7 ve Bluetooth 5.4 veya üzeri
Özellikler  Microsoft Copilot+ Copilot tuşu, AcerSense™ + Experience Zone + AcerSense tuşu, Acer PurifiedVoice™ 2.0, Acer PurifiedView™ 2.0, Etkinlik Göstergesi, Arkadan Aydınlatmalı Klavye
Ağırlık 1,36 kg