Anasayfa Haber Intel Lunar Lake Şirketin İlk Copilot+ PC Çipleri Olacak

Intel Lunar Lake Şirketin İlk Copilot+ PC Çipleri Olacak

Intel Lunar Lake Copilot+ PC

Intel, Microsoft tarafından yeni duyurulan Copilot+ PC adlı Windows PC kategorisinde kullanılmak üzere geliştirilen Lunar Lake mobil işlemcilerinin bu yılın üçüncü çeyreğinde piyasadaki yerini alacağını duyurdu.

Intel Lunar Lake Mobil İşlemciler Neler Sunacak?

Qualcomm Snapdragon X işlemcilerine sahip ilk Copilot+ PC’ler Haziran ayında gönderilmeye başlanacak olsa da Intel Lunar Lake işlemciler için biraz daha beklemek gerekecek. Intel, Lunar Lake işlemcilerinin yaklaşık 20 bilgisayar üreticisinin 80’den fazla farklı Windows dizüstü bilgisayarında yer alacağını ifade ediyor.

Intel’in açıklaması şu şekilde: “Lunar Lake’in, önceki nesle kıyasla 3 kattan fazla yapay zeka performansıyla yapay zeka PC’ler için çığır açan bir mobil işlemci olması bekleniyor. Saniyede 40’tan fazla NPU tera işlemi (TOPS) ile Intel’in yeni nesil işlemcileri, piyasaya çıkacak Copilot+ deneyimleri için gerekli yetenekleri sağlayacak. Daha yüksek performanslı NPU’ya ek olarak Lunar Lake, 100’den fazla platform TOPS’u sağlayan 60’ın üzerinde GPU TOPS ile de donatılacak.”

Bu yılın sonuna doğru yeni dizüstü bilgisayarlarda ilk Lunar Lake işlemciler piyasaya çıktığında, bu dizüstü bilgisayarlarda çalışabilmeleri için Windows 11 Recall (Geri Çağırma) işlevi de dahil olmak üzere Copilot+ PC özelliklerini etkinleştirecek bir güncelleme yayınlanacak.