Anasayfa Haber OLED Ekran ve Snapdragon X İşlemcili Surface Pro Duyuruldu

OLED Ekran ve Snapdragon X İşlemcili Surface Pro Duyuruldu

OLED Snapdragon X Surface Pro

Microsoft, Surface Pro veya Copilot+ Surface Pro olarak adlandırılan yeni nesil Surface Pro modelini duyurdu. Yeni Surface Pro, OLED Ekran ve Snapdragon X işlemcisi ile öne çıkıyor. Ek olarak, kablosuz klavye kapağı, 1440p kamera, isteğe bağlı 5G bağlantısı, Wi-Fi 7 ve daha fazlası dikkat çekiyor.

Yeni Surface Pro, 1M:1 kontrast oranına, 120Hz, 2.880 x 1.920 piksel çözünürlüğe ve Gorilla Glass 5’e sahip 13 inç PixelSense Flow OLED ekrana sahip. Bu arada hala normal IPS ekranlı modeller de mevcut. 999 dolarlık temel konfigürasyonu seçenler standart bir LCD panelle yetinmek zorunda kalacakken OLED ekranlı en ucuz model size 1.499 dolardan başlıyor.

İşlemci seçenekleri arasında Snapdragon X Plus veya Snapdragon X Elite yer alıyor. Ayrıca, 16 GB ile 32 GB RAM arasında seçim yapılabilecek. Microsoft’a göre bu çipler, yeni Surface Pro’yu önceki nesle göre %90 daha hızlı hale getiriyor. Depolama tarafında ise 256 GB, 512 GB veya 1 TB kapasiteye sahip çıkarılabilir bir SSD bulunuyor.

Yeni Surface Pro, Wi-Fi 7 ve Bluetooth 5.4 bağlantılarını destekliyor. 5G’li bir yapılandırma ise 2024 yılının sonlarında kullanıma sunulacak.

Artık kablosuz olarak çalışan ve tabletten ayrı olarak uygun bir yere yerleştirmenize olanak tanıyan yepyeni Surface Pro Flex Klavye aksesuarı da satın alınabilecek. Aksesuar stabilite ve dayanıklılık için ekstra karbon fiber katmanları ve yeni, özelleştirilebilir dokunsal dokunmatik yüzey içeriyor. Surface Pro’nun normal klavyesi gibi bu ürün de şarj cihazı olarak da kullanılabilen entegre kalem depolama alanına sahip.

Yeni Surface Pro için Siyah, Platin, Dune (altın) ve Safir (Mavi) renk seçenekleri sunuluyor.