Anasayfa Yapay Zeka Amazon, Alexa AI Yükseltmesi İçin Ekstra Ücret Talep Edebilir

Amazon, Alexa AI Yükseltmesi İçin Ekstra Ücret Talep Edebilir

Amazon Alexa AI

OpenAI, Google ve Microsoft, geçtiğimiz birkaç hafta içinde yeni ve gelecek üretken yapay zeka özelliklerinin demolarını sergiledi. OpenAI’nin geçen hafta gösterdiği yeni ChatGPT-4o modeli de dahil olmak üzere bunların çoğuna hiçbir ek ücret ödemeden erişilebilecek.

CNBC’den gelen yeni bir rapora göre Amazon, sahip olduğu Alexa yapay zeka uygulamasını ChatGPT, Google’ın Gemini ve Microsoft’un Copilot’una benzer özellikleri içerecek şekilde yükseltmeye çalışıyor.

Amazon’un Alexa yapay zekasına yapacağı yükseltmenin büyük bir avantaj sağlayacağı bildiriliyor. Bilinmeyen başka bir kaynağa göre Amazon, Alexa’nın yükseltilmiş versiyonu için aylık bir fiyat belirlemeyi planlıyor. Yayınlanan raporda fiyata ilişkin herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ancak bu hizmetin Amazon’un Prime hizmetiyle de bağlantısı olmayacağı belirtiliyor.

Yayınlanan rapor, akıllı telefonlar, tabletler, akıllı TV’ler, akıllı hoparlörler gibi 500 milyondan fazla cihazın Alexa’nın mevcut sürümünü desteklediğini, dolayısıyla Alexa’nın zaten geniş bir kullanıcı tabanına sahip olduğunu belirtiyor. Bu Alexa yükseltmesinin ne zaman başlayacağına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor.