Anasayfa Haber xAI, Yeni Nesil Grok için Güçlü Bir Süper Bilgisayar Geliştirmek İstiyor

xAI, Yeni Nesil Grok için Güçlü Bir Süper Bilgisayar Geliştirmek İstiyor

xAI Grok süper bilgisayar

Elon Musk, yatırımcılara xAI adlı yapay zeka odaklı şirketinin X platformunda ücret karşılığında sunulan üretken bir yapay zeka sohbet robotu olan Grok‘un bir sonraki sürümüne güç verecek bir süper bilgisayar oluşturmak istediğini söyledi.

The Information’ın haberine göre xAI, süper bilgisayarı geliştirmek ve 2025 yılı sonuna kadar hazır hale getirmek için Oracle ile birlikte çalışabilir. Görünüşe göre birçok NVIDIA H100 GPU, günümüzün en büyük kümelerinin dört katı büyüklüğünde bir düzenlemede bir araya toplanacak.

Musk, bu yılın başlarında Grok 2’nin eğitilebilmesi için 20.000 NVIDIA H100 GPU’ya ihtiyaç duyduğunu ve gelecek Grok modellerinin 100.000’den fazla H100 GPU gerektireceğini söyledi. Adını Tesla giga fabrikalarından alan ve “bilgisayarların giga fabrikası” olarak adlandırılan bu süper bilgisayarı oluşturarak xAI daha gelişmiş dil modellerini geliştirebilir.

Eğer xAI planlarınaa devam ederse, H100 GPU’ya olan talebi artıracağından NVIDIA için işler daha da iyiye gitmiş olacak. Bu hamle aynı zamanda bir bütün olarak alan için de faydalı olacak çünkü OpenAI ve Google gibi diğer şirketleri önde kalabilmek için modellerini daha da yenilemeye zorlayacak.