Anasayfa Haber iPadOS 18 Duyuruldu! İşte Özellikleri

iPadOS 18 Duyuruldu! İşte Özellikleri

iPadOS 18 Özellikleri

Apple tarafından WWDC 2024 geliştirici etkinliği sırasında iPad tabletler için iPadOS 18 mobil işletim sistemi tanıtıldı. İşte, iPadOS 18 özellikleri.

iPadOS 18 Özellikleri

iPadOS 18 Ana Ekranı’nda artık bir uygulamanın farklı bölümlerine gitmenizi sağlayan yeni bir kayan sekme çubuğu var. Sekme çubuğu, kenar çubuğuna dönüşebilecek ve favorilerinize kolayca erişebilmeniz için sekme çubuğunu özelleştirmeniz mümkün olacak. Sekme çubuğu sistemdeki uygulamalarda kullanılabilecek ve yeni bir belge tarayıcısı da sunulacak. Kullanıcı arayüzünde iyileştirilmiş animasyonlar ise daha da duyarlı hale gelecek ve geliştiricilerin yeni animasyonları entegre edebileceği API’ler bulunacak.

SharePlay, ekran paylaşırken ekrana dokunmayı ve çizim yapmayı içeriyor ve birinin iPad’ini veya iPhone’unu uzaktan kontrol etmeniz mümkün olacak.

Ve büyük bir yenilik! Hesap Makinesi sonunda iPad ekranlarına da geliyor. Uygulama, geçmişi ve birim dönüşümlerini de içerecek. Apple Pencil ile kullanıldığında yeni bir Matematik Notları özelliği bile mevcut.

İfadeleri elle yazabileceksiniz. Mesela eşittir işareti yazdığınızda uygulama otomatik olarak cevabı hesaplayacak ve cevabı sizinki gibi el yazısıyla gösterecek. Temel veya bilimsel matematik de kullanılabilecek. Notlar daha sonra kullanılmak üzere kaydedilebilecek. Altlarına bir çizgi çizerek bir sayı listesini otomatik olarak toplayabileceksiniz. Hatta cebirsel denklemleri çözmenize olanak tanıyan değişkenler bile destekleniyor. Bir grafik bile oluşturabiliyorsunuz. En azından beklendiğine değecek gibi gözüküyor.

Notlar, Hesap Makinesi’ndeki aynı matematik özelliklerine sahip olacak. Notlar’daki Yeni Akıllı Komut Dosyası, yazarken el yazınızı otomatik olarak iyileştiriyor ve el yazınız daha tutarlı hale getirecek şekilde değiştiriliyor. Daha fazla yer açmak için metni otomatik olarak taşıyabilecek veya silmek için sözcükleri çizebileceksiniz.