Apple tarafından Meta’nın yapay zekasını iOS mobil işletim sistemine dahil etmek için Meta ile görüşmelerde bulunduğu ileri sürüldü. The Wall Street Journal’ın kaynağı, kısa süre önce Claude 3.5’i piyasaya süren Anthropic ve Perplexity’nin ve daha önce Google’ın da Gemini’yi sisteme dahil etme konusunda Apple ile konuştuğunu söylemiş durumda.
Apple’ın ürünlerine entegre ettiği ilk yapay zeka, OpenAI’ın ChatGPT’si oldu. WWDC 2024 etkinliğinde Apple’dan Craig Federighi şunları söyledi: “En iyisinden başlamak istedik. [ChatGPT] bugün kullanıcılarımız için en iyi seçimi temsil ediyor.”
Farklı modellerin sonunda Apple’ın işletim sistemine nasıl entegre edileceği belli değil ancak belirli bir kullanım durumu için hangisinin en iyi olduğuna bağlı olarak bunlar arasında geçiş yapılabilir. Haberin kaynakları, Apple ve yapay zeka şirketlerinin anlaşmalar kapsamında birbirlerine ödeme yapmayı planlamadıklarını ancak bunun yerine yapay zeka şirketlerinin ürünleri için Apple Intelligence aracılığıyla ücretli abonelikler sunabileceklerini ve Apple’ın gelirden kesinti yapabileceğini belirtti.
Henüz Meta ve Apple görüşmeleri hakkında hiçbir şey doğrulanmadı.



