Anasayfa Haber Yapay Zeka Devrimi Samsung Lehine İlerliyor, Kârda 15 Kat Artış Bekleniyor

Yapay Zeka Devrimi Samsung Lehine İlerliyor, Kârda 15 Kat Artış Bekleniyor

Yapay Zeka Devrimi Samsung Lehine İlerliyor, Kârda 15 Kat Artış Bekleniyor
Samsung

Samsung, 2024’ün ikinci çeyreğinde adeta tarihi bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. Şirket, yapay zeka odaklı çiplere olan talebin patlamasıyla birlikte, faaliyet kârında inanılmaz bir artış bekliyor. Samsung’un açıkladığı tahmini rakamlara göre, ikinci çeyrek faaliyet kârı geçen yılın aynı dönemine göre 15 kat artarak 7,54 milyar dolara ulaşacak.

Fortune dergisi, Samsung’un yüzünü üst üste ikinci çeyrekte güldürüyor. Şirket, 2024’ün ilk çeyreğinde de etkileyici bir performans sergileyerek 2023’ün ilk çeyreğine kıyasla %933 gibi dudak uçuklatan bir faaliyet kârı artışı yakalamıştı. Görünüşe göre ikinci çeyrek kazancı, ilk çeyreği bile gölgede bırakacak.

Yapay zeka teknolojilerine olan ilginin artmasıyla birlikte yarı iletken fiyatlarında yaşanan toparlanma, Samsung’un mali görünümünü olumlu yönde etkiledi. Koreli teknoloji devi, ikinci çeyrekte faaliyet kârının 10,3 trilyon ila 10,5 trilyon won (yaklaşık 7,54 milyar dolar) arasında olmasını beklediğini duyurdu. Geçen yılın aynı döneminde Samsung’un faaliyet kârı yalnızca 670 milyar won (yaklaşık 509,2 milyon dolar) seviyesindeydi.

2023 yılı, çip talebindeki sürekli düşüşün Samsung’un finansal büyümesini yavaşlatması nedeniyle şirket için zorlu geçmişti. Ancak teknoloji şirketlerinin odağını yapay zeka gibi yükselen trendlere çevirmesi ve çip ihtiyacının hızla artması, Samsung’a büyük bir avantaj sağladı.

Galaxy S24 ailesi, Samsung’un 2024’ün ilk çeyreğindeki toplam net kazancının %53’ünü oluşturmuştu. Ancak bu başarının, yeni piyasaya sürülen amiral gemisi modellerin yarattığı heyecana bağlı olabileceği düşünülüyor. Önümüzdeki dönemde tüketicilerin yeni modellere olan ilgisinin devam edip etmeyeceğini zaman gösterecek.