Anasayfa Haber Huawei Mate 60 Serisi Çin’de 10 Milyon Adet Sattı

Huawei Mate 60 Serisi Çin’de 10 Milyon Adet Sattı

Huawei Mate 60 Serisi Çin'de 10 Milyon Adet Sattı
Huawei Mate 60

Geçtiğimiz yılın sonlarında piyasaya sürülen Mate 60 serisi, Huawei’nin yeni Pura 70 serisi telefonlarının gelmesine rağmen, Çin pazarında büyük bir başarıya imza atarak 10 milyon gönderi sayısını aştı. Bu başarı Apple gibi rakiplerine karşı zorlu bir rekabet ortamında Huawei’nin kendi ülkesindeki gücünü bir kez daha kanıtlıyor.

Weibo kullanıcısı Digital Chat Station tarafından paylaşılan bilgilere göre, Mate 60 ailesi Haziran ayı sonu itibarıyla 10 milyon gönderi barajını aşmış durumda. Hangi modelin daha popüler olduğuna dair kesin bir bilgi verilmese de, Çin gibi yerel markaların ve Apple’ın hakimiyet mücadelesi verdiği, dünyanın en büyük akıllı telefon pazarında bu sayıya ulaşmak, olağanüstü bir başarı olarak nitelendiriliyor.

Huawei’nin bu başarısının ardında yatan en büyük etkenlerden biri, Mate 60 serisinin yarattığı yoğun ilgi oldu. Öyle ki, Apple’ın iPhone 15 serisi bile Çin’de beklenen satış rakamlarına ulaşmakta zorlandı. Bu durum Apple’ı nadiren başvurduğu bir stratejiye, yani yeni modellerinde indirime gitmeye zorladı. Kaliforniya merkezli teknoloji devi, iPhone 15 serisinde 318 dolara varan indirimler yaparak Çin pazarındaki ivmesini yeniden kazanmaya çalıştı.

Apple, yaptığı indirimlerle 2024’ün ikinci çeyreğinde Çin’deki yıllık gönderilerini yüzde 52 oranında arttırmayı başardı. Öte yandan Huawei, aynı dönemde herhangi bir indirim uygulamasına gitmedi. Bu da Huawei’nin Apple benzeri bir strateji izleyerek daha da yüksek satış rakamlarına ulaşabileceğini gösteriyor.

Huawei’nin bu yılın sonlarında tanıtacağı Mate 70 serisiyle birlikte, şirketin ilk 5nm Kirin işlemcisi olan Kirin 9100’ü de piyasaya sürmesi bekleniyor. Söylentilere göre Kirin 9100, Snapdragon 8 Gen 2’den daha yüksek performans sunacak. Bu da Huawei’nin Apple’ın iPhone 16 serisiyle daha güçlü bir şekilde rekabet edeceği anlamına geliyor.