Anasayfa Video TECNO CAMON 30 Pro 5G Akıllı Telefon İncelemesi

TECNO CAMON 30 Pro 5G Akıllı Telefon İncelemesi

TECNO CAMON 30 Pro

TECNO CAMON 30 Pro model akıllı telefonu inceledik. Sony işbirliği ile geliştirdiği kameraya sahip telefonun öne çıkan özelliklerine yakından baktık.

  • TECNO CAMON 30 Pro 5G model akıllı telefonun fiyat bilgisi için tıklayın.

Sony Kamera

Sony IMX890 sensörlü 50 MP OIS kameraya sahip Tecno Camon 30 Pro 40K 60 FPS video kayıt edebiliyor. F/1.88 ultra geniş diyafram açıklığına sahip kameranın 1/1.56 inç büyük bir sensörü bulunuyor. Ön kamerada ise göz takipli otomatik odaklama özelliği işini çok iyi yapıyor. 100 ms maksimum odaklanma hızı olan ön kamera ile kaliteli selfie’ler çekebilirsiniz. Cihazın makro lensi de yakından çektiğiniz fotoğraflarda mükemmel bir iş çıkartıyor ve hiçbir detayı kaybetmeden çekim yapmanıza olanak sağlıyor.

Kameranın özellikleri arasında VLOG çekmek isteyenler için 4K 60 FPS Portre video özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde sosyal medya da paylaşacağınız görüntüleri yüksek çözünürlükle çekebilirsiniz. AI fotoğraf düzenleme özellikleri gün geçtikçe yaygınlaşmaya devam ediyor. Tecno Camon 30 Pro’nun AI görüntü düzenleme özelliğini önceden çektiğiniz fotoğrafta istemediğiniz bir objeyi veya süjeyi fotoğraftan kaldırmak için kullanabilirsiniz.

TECNO CAMON 30 Pro

Cihazın kamerası sadece fotoğraf çekmenizde değil yaptığınız görüntülü konuşmalarda da arka plan değiştirme, yüzü güzelleştirme gibi özelliklerle kullanıcı deneyimini üst seviyelere taşıyor. Cihazın kamerası günlük çektiğiniz fotoğraflarda çok güzel sonuçlar çıkartabiliyor. Ancak kamerada bence en çok öne çıkan özellik makro lens olabilir. Yakından çektiğim fotoğraflarda bütün detayları görülebiliyor ve muazzam görüntüler ortaya çıkabiliyor.

Tasarım

Tecno, Camon 30 Pro’da yan eksenli kamera tasarımı kullanmış  ve dairesel kamera adasıyla beraber şık bir tasarım ortaya koymuş. Dairesel kamera adası sadece bir tasarım değil aynı zamanda telefonun ısınmasını ısınmasına karşı bir önlem. Kameranın hemen yanında bulunan akıllı gösterge ışığı video kayıt, fotoğraflarda geri sayım ve şarj dolum bildirimlerini görsel yolla iletiyor. Cihazın arka kapağında ise Tech-Art deri malzeme kullanılmış. Bu malzeme “Nature Flow” adlı özel bir doku tekniği ile birleştirilmiş ve güzel bir dokunma hissiyatı sağlıyor.

TECNO CAMON 30 Pro

Donanım

Tecno Camon 30 Pro’ya4 nm üretim teknolojisinin kullanıldığı MediaTek Dimensity 8200 Ultimate işlemcisi güç sağlıyor. Bu işlemci 3.1 GHz frekansa ve 8 çekirdeğe sahip. Cihazın içerisinde bir de Imagiq 785 AI görüntü işleme birimi kullanılıyor. 12 GB RAM bulunan cihazın RAM’ini 24 GB’a kadar arttırabiliyorsunuz.

Ekran

6.78 inç boyuta sahip geniş ekran 144 Hz tazeleme hızı ile de akıcı bir deneyim sunuyor. AMOLED yapıdaki ekran FHD+ çözünürlüğe sahip. 48 ay akıcılık sertifikasına sahip ekran ıslak elle algılama özelliği ile de elleriniz ıslak olsa dahi kullanmanıza olanak sağlıyor. Ekran deneyimi gerçekten çok güzel 144 Hz ile 120 Hz farkı kesinlikle hissediliyor. Ekran çok akıcı ve tepki süresi düşük.

TECNO CAMON 30 Pro

Batarya

5000mAh bataryası bulunan Tecno Camon 30 Pro 70W bir adaptör ile geliyor. Ultra hızlı şarj özelliği ile kısa sürede çabucak şarj olabiliyor. Şarj modları arasında da geçiş yaparak aceleniz olmana durumlarda cihazınız ısınmadan rahatça şarj edebiliyorsunuz.

TECNO CAMON 30 Pro

Fiyat

An itibariyle ülkemizde satışı bulunan Tecno Camon 30 Pro’nun fiyatı 29.999 TL.