It Takes Two ve A Way Out oyunlarına imza atan İsveçli bağımsız geliştirme stüdyosu Hazelight, yakında çıkacak olan co-op macera oyunu Split Fiction için bir oynanış fragmanı yayınladı. Bu yeni görüntüler, co-op oyunun gerçek inceliklerine daha derinlemesine bir bakış atıyor.
It Takes Two’nun çekişen ebeveynlerinin aksine, bu oyunda çeşitli fantastik dünyalara seyahat eden bir bilimkurgu yazarı ve bir fantezi yazarı yer alıyor. Bunun bir arkadaşlık hikayesi olduğunu da belirtelim. Şirket, Split Fiction oyununu “sınırları zorlayan bir co-op macera” olarak adlandırıyor. Fragmanda her türden benzersiz mekanik gösteriliyor. Bu da önceki görüntülerin düzinelerce eğlenceli görünen fikri göstermesi nedeniyle oldukça büyük bir başarı. Ejderhalar, siberpunk motosikletler ve hatta Dune benzeri kum solucanları bile oyunda mevcut.
Hazelight ayrıca ana hikaye seviyelerinde gizlenen tek seferlik maceralar olan Side Stories (Yan Hikayeler) adlı yeni bir mekanik duyurdu. Bu, ana karakterlerin bir kum balığında sörf yapmak veya hararetli bir savaş sırasında bir dağdan aşağı snowboard yapmak gibi daha da fazla şey yapmasına olanak tanıyor.
Split Fiction, 6 Mart tarihinde PS5, Xbox Series X/S ve PC (Steam ve Epic Games Store) platformları için yayınlanacak. Oyun, çapraz oynamayı da destekliyor ve satın alanlar arkadaşlarını herhangi bir platformda ücretsiz olarak oynamaya davet edebilecekler.



