Sony, popüler PlayStation özel oyunlarının aktarımlarını yıllardır PC platformunda yayınlasa da yakın zamanda bir PlayStation Network (PSN) hesabı gerektirmeye başladı. Geçtiğimiz yıl Helldivers 2 ile tanıtılma girişiminden önce, PC oyuncuları Sony oyunlarında PSN’de oturum açmamayı tercih edebiliyordu ancak PC oyuncularının itirazlarına rağmen, şirketin tek oyunculu aktarımları bile kısa süre sonra PSN oturum açmayı gerektirmeye başladı. Öte yandan, Sony sonunda bu karardan vazgeçmiş durumda.
PlayStation Blog’da yayınlanan yeni bir güncelleme, PSN hesaplarının PC’deki Sony oyunlarında tekrar isteğe bağlı hale geleceğini ortaya koydu. Bu, 30 Ocak tarihinde Marvel’s Spider-Man 2’nin piyasaya sürülmesiyle başlayacak ve daha önce piyasaya sürülen God of War Ragnarök ve Horizon Zero Dawn Remastered oyunlarına da genişletilecek. Ek olarak, Nisan ayında piyasaya sürülecek olan The Last of Us Part 2 Remastered da zorunlu hesap sürecini atlayacak.
Sony bunun yerine PSN hesabıyla oturum açanlara oyun içi bonuslar ve erken kilit açmalar sunuyor. Bunlar, PlayStation kupaları ve arkadaş yönetimi seçenekleri gibi diğer oturum açma avantajlarıyla birlikte gelecek.
Oturum açmayı seçen oyunculara gelen bonuslar ise şu şekilde:
Marvel’s Spider-Man 2
- Erken açılan kostümler: Spider-Man 2099 Siyah Kostümü ve Miles Morales 2099 Kostümü
God of War Ragnarok
- Realm Between Realms’deki ilk Kayıp Eşyalar sandığından Kratos için Kara Ayı Zırhı setine erişim kazanın (önceden yalnızca New Game+ sürümünde erişilebilirdi) ve bir kaynak paketi (500 Hacksilver ve 250 XP)
The Last of Us Part 2 Remastered
- Bonus özellikleri etkinleştirmek ve ekstraları açmak için +50 puan
- Ellie için bir görünüm olarak Intergalactic: The Heretic Prophet’tan Jordan’ın Ceketi
Horizon Zero Dawn Remastered
- Nora Valiant kıyafetine erişim kazanın
Değişikliğin geçen yıldan beri 170’ten fazla ülkeyi engelleyen desteklenmeyen bölgelerdeki Sony oyunlarına yönelik bölge kısıtlamalarını da kaldırıp kaldırmayacağı ise belirsiz.