Amazon tarafından 26 Şubat tarihinde New York’ta gerçekleştirilecek bir etkinlik ile yeni cihazların tanıtılmasını planlandı. Bekleneceği üzere şirketin donanım şefi Panos Panay ve cihaz ile hizmet ekibi de etkinlikteki yerini alacak.
Amazon’un medyaya gönderdiği etkinlik davetiyesinde pek fazla bilgiye yer verilmemiş. Davetiyede tarih, Amazon’un gülümseme/ok logosu ve “Sırada ne var, bakalım” yazan bir slogan yer alıyor. Arka planda ise bazı kıvrımlı mavi çizgiler var.
Amazon’un Kindle serisini yenilemesinin üzerinden çok da uzun zaman geçmedi. Yani bu etkinlikte şirketin yeni e-okuyucularını görmemiz pek olası değil. Bunun yerine Amazon, uzun süredir üzerinde çalışılan yeni nesil Alexa hakkında nihayet bilgi vermeye hazır olabilir. Şirketin Alexa’yı bir gecikme olmadan önce geçen Ekim ayında duyurmayı planladığı ileri sürülmüştü. Amazon’un yapay genel zeka başkanı Ocak ayında şirketin, üretken yapay zekalar için sorun olma eğiliminde olan yanlış veya yanlış sonuçlar gibi teknik zorluklarla uğraştığını söyledi.
Eğer gerçekten de yeni nesil Alexa etkinliğin odak noktasında olursa Amazon’un göstereceği yeni ses ekipmanları olabilir. Bu anlamda Echo hoparlörleri ve Echo Buds gündemde olabilir. Ayrıca Amazon’un yeni Alexa sürümüne abonelik için ne kadar ücret talep etmeyi planladığını da öğrenebiliriz.