Akıllı telefon dünyasında batarya kapasitesi konusunda önemli bir eşik aşılmak üzere. Honor, Realme ve Redmi gibi markaların 10.000 mAh ve üzeri bataryaya sahip yeni modellerini 2026 itibarıyla piyasaya sunacağı doğrulandı. Yüksek kapasiteye rağmen bu cihazlar yeni nesil silikon anot tabanlı lityum iyon hücreler sayesinde standart telefonlar kadar ince bir yapıyla kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Yeni nesil silikon anot teknolojisi şarj kapasitesini katlıyor
Paylaşılan bilgilere göre kullanılacak batarya yapısı enerji yoğunluğu yüksek silikon anot tabanlı Li-ion hücrelerden oluşuyor. Bu hücreler aynı fiziksel hacimde daha fazla enerji depolayabiliyor.

Böylece 10.000 mAh ve üzeri kapasiteye sahip telefonların kalınlık ve ağırlık açısından geleneksel modellere yakın ölçülerde kalması sağlanıyor. Bu teknoloji uzun kullanım süresi isteyen kullanıcılar için büyük bir adım olacak.
Honor, Realme ve Redmi’nin bu segmentte birden fazla model hazırladığı belirtiliyor. Yeni cihazlar özellikle yoğun mobil kullanım, oyun ve seyahat gibi senaryolarda tek şarjla çok daha uzun süre dayanma hedefiyle geliştirildi. 2026 yılıyla birlikte akıllı telefon pazarında batarya rekabetinin belirgin şekilde değişmesi bekleniyor.



