Anasayfa Video MSI GL62 Grand Theft Auto V Performansı

MSI GL62 Grand Theft Auto V Performansı

MSI’ın GL62 model dizüstü bilgisayarının GTA 5 performansını test ediyoruz.

Daha önce incelemesini gerçekleştirdiğimiz MSI’nın GTX 950M ekran kartlı ve Skylake i5 işlemcili GL62 6QD-79XTR modelinde bu defa Grand Theft Auto V’in performansını test ediyoruz. Özellikle 1920 x 1080 çözünürlükte GTX 950M’in nasıl bir performans sunduğu merak konusu. Oyunu açtığımızda Rockstar, tavsiye edilen ayarlarda Normal ayarda olan Texture Quality dışında genel olarak High ve Very High ayarlar sunuyor. Doku kalitesinin düşük olmasındaki sebep ise ekran kartı belleğinin 2 GB olması.

Varsayılan ayarları değiştirmeden önce oyunun kendi Benchmark aracı ile bir test gerçekleştiriyoruz ve sonuç olarak 1080p çözünürlükte 30-35-40 FPS gibi değerler görüyoruz. Bir sonraki adımda doku kalitesini de yükseltip oyun içi performansa göz atıyoruz. Burada oyun 38-40 FPS ile akıcı bir biçimde oynanabiliyor.

GL62’nin soğutma performansı da bu testte kendisini ortaya koyuyor. Uzun süreli oyuna rağmen ekran kartı en fazla 74 dereceye çıkarken işlemci de 72 dereceyi geçmiyor. Üstelik bu sıcaklıklar Turbo Fan devrede değil iken not ettiğimiz sıcaklıklar. Yine cihazın fanı da rahatsız edici bir düzeyde çalışmıyor. Keyifli seyirler.