Anasayfa Haber iOS 10.2 İkinci Beta Yayınlandı

iOS 10.2 İkinci Beta Yayınlandı

Apple, iOS 10.2’nin ikinci beta sürümünü yayınladı. Yeni iOS sürümünün en büyük özelliği ortaya çıktı…

Geliştiriciler için iOS 10.2’nin ikinci beta sürümü yayınlandı ve yenilikler ortaya çıktı. Apple daha önceki yayınlama programına sadık kalırsa, herkese açık daha gelişmiş bir beta sürümü de çok yakında gelebilir.

İkinci beta sürümündeki en önemli yeniliklerden biri Apple’ın Ekim ayında tanıttığı TV uygulaması, ancak bundan şimdilik sadece ABD’deki kullanıcılar faydalanabiliyor.

Diğer önemli özellik 5 defa “Home” düğmesine basınca devreye giren yeni bir SOS fonksiyonu. Sisteme eklenen fonksiyonu etkinleştirenler, yerel resmi kurumlara acil çağrı yapabiliyor veya önceden belirlediği kişilere bir mesajla bilgi verebiliyor.

iOS 10.2’nin yeni emojileri

iOS 10.2, Unicode 9 standardıyla tanımlanan tam 100 adet yeni emojiyle birlikte geliyor.

Yeni emojiler otomatik olarak sadece Apple’ın iMessage servisinde değil, WhatsApp ve diğer tüm uygulamaların kullanımına da hazır olarak sunuluyor. Ancak bunlar sadece aynı şekilde iOS 10.2 veya Android 7.0 Nougat kullanan kullanıcılara mesaj gönderirken gösteriliyor.

Diğer yeniliklerse hızlı bir şekilde güncel iTunes filmlerine erişim sağlayabildiğiniz bir video Widget’ı, “Celebration” adında yeni bir iMessage animasyonu. Bunlar işin multimedya kısmı.

SOS işlevi dışında bir de acil durum numarası arandığında önceden belirlenmiş kişilere otomatik acil durum bildirimi yapılması seçeneği eklenmiş.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus sahipleri için yine üç adet yeni duvar kağıdı da iOS 10.2 ile birlikte geliyor.

iOS 10.2’yi ayrıca Public Beta adı altında deneme amaçlı indirmek için Apple kimliğinizle sadece bir defa beta.apple.com adresinden Beta programına kayıt yaptırmanız gerekiyor. Daha sonra buradan bir profil yükleyebilir ve Public Beta sürümlerinin Ayarlar altındaki normal yazılım güncelleme fonksiyonu üzerinden indirilmesini sağlayabilirsiniz.

Ancak bu noktada sizleri uyaralım, beta sürecinde hatalar ile karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden deneme yapmadan önce önemli verilerinizin güvende olduğundan emin olmalısınız.