Anasayfa Haber Google Pixel 3a İle Orta Segment Piyasasına Girecek

Google Pixel 3a İle Orta Segment Piyasasına Girecek

Google Pixel 3a

Google Pixel 3a ve Google Pixel 3a XL orta segment akıllı telefon piyasasında rekabeti kızıştırmaya geliyor.

Google tarafından piyasaya sunulması beklenilen orta segment Pixel serisi hakkında yeni detaylar gün ışığına çıkmaya devam ediyor. Son iddialara göre, orta segment akıllı telefon Google Pixel 3a ve Google Pixel 3a XL olarak anılacak.

Pixel 3a ve Pixel 3a XL yolda

Pixel 3a ve Pixel 3a XL akıllı telefonların 5.6 inç ve 6 inç ekran boyutlarına sahip olacağı söyleniyor. Ekran boyutları haricinde bu iki cihazın birbirinden hangi farklarla ayrılacağı konusu ise netlik kazanmış değil.

Pixel 3a 5.6 inç OLED ekranı ile 1080 x 2220 piksel çözünürlük ve 18.5:9 görüntü oranı sunacak. Pixel 3’ün 5.5 inçlik 18:9 ekranı ile kıyaslandığında cihazın ekran çıkıntısı ile gelebileceği konusunda da beklentiler bulunuyor.

Pixel 3a’nın 12 MP arka kamera ile Pixel 3 kalitesinde fotoğraflar çekeceği ancak fotoğraf çekimi sırasında daha yavaş olacağı söyleniyor. Önde ise 8 MP geniş açı selfie kamerası bulunacak.

Pixel 3a ile Qualcomm Snapdragon 670, 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama özelliklerinin sunulacağı, Pixel 3a XL ile Snapdragon 670 yerine Snapdragon 710 mobil platformuna yer verileceği söyleniyor.

Her iki cihazda Active Edge (Aktif kenar), Titan M güvenlik çipi ve eSIM özelliklerinin bulunacağı da diğer bilgiler arasında. USB-C üzerinden 18W hızlı şarj özelliğinin de 3,000 mAh batarya için aktif olacağı ileri sürülürken kablosuz şarj konusu da belirsizliğini koruyor.

Pixel 3a ve Pixel 3a XL akıllı telefonların bu yıl içerisinde tanıtılması bekleniyor.