Anasayfa Haber Ubuntu 19.04 Disco Dingo Çıktı

Ubuntu 19.04 Disco Dingo Çıktı

Ubuntu 19.04 Disco Dingo

Ubuntu 19.04 Disco Dingo tüm kullanıcılar için indirilebilir durumda.

Canonical tarafından Ubuntu 19.04 Disco Dingo sürümünün artık herkes için indirilebilir olduğu açıklandı. Sürümün açık altyapı dağıtımları, geliştirici masaüstü, Nesnelerin İnterneti (IoT) ve buluttan uca yazılım dağıtımları odaklı olduğunun altı çiziliyor. Disco Dingo sürümünün uzun süreli bir destek sunumu olmadığını da belirtelim. Bu sürüm için sadece 9 aylık destek sağlanacak.

Geliştirici üretkenliğine destek sağlamak üzere, bundan böyle test veya kademeli çıkışlar için bir görüntünün birden çok örneğinin kurulumuna da izin veriliyor. İşletim sistemini VMWare içerisinde çalıştırması gerekenler için deneyimin de geliştirildiği ifade ediliyor. GNOME 3.32 masaüstü ortamının dahil edilmesiyle ise kullanıcılara daha yüksek kare oranları, daha akıcı başlangıç animasyonları ve simge yükleme süreleri ile düşürülmüş CPU ve GPU yükü sağlanıyor. Bunlara ek olarak, open-vm-tool tek yönlü pano, kolay dosya paylaşımı ve güç yönetimi için otomatik olarak yükleniyor.

Tabii ki işletim sistemini gündelik olarak kullananlar için de yenilikler mevcut. Önceki döngü ile sunulan Yaru teması genişletilerek artık daha fazla üçüncü parti uygulama simgeleri sunuyor. Linux çekirdeği ise 5.0 sürümüne yükseltiliyor ve böylece daha fazla donanıma destek veriliyor. Bu anlamda daha önce donanım sorunları yaşayanların bu sürüme geçmesi öneriliyor.

Güncelleme yapmak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.