Anasayfa Haber Bülten SabancıDx Dijital Dönüşüm Merkezi Açıldı

SabancıDx Dijital Dönüşüm Merkezi Açıldı

SabancıDx, Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlama hedefiyle kurulan yeni merkezinin açılışını yaptı.

SabancıDx Dijital Kampüs’te büyük veri, ileri veri analitiği, siber güvenlik, endüstriyel IoT, robotik işgücü, yapay zeka ve blokzinciri gibi yeni nesil teknolojilere odaklanılacak.

Açılış konuşmasında SabancıDx Dijital Kampüs’ün “Yeni Neslin Sabancı’sı” misyonundaki önemine değinen Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, “Yeni Neslin Sabancı’sı felsefesiyle iş yapış şekillerimizi her alanda yeniden tanımlıyoruz. Mevcut işlerimizi daha da geliştirerek yapmaya devam edeceğiz ama bunun yanında da yeniyi kuracağız. İstanbul’un göbeğindeki en değerli arazimizi, SabancıDx Dijital Kampüs’e dönüştürdük. Bu da bizim teknolojiye ve dijitalleşmeye verdiğimiz önemin somut bir göstergesidir.”

3 yıl içinde gelirlerinin yüzde 25’ini yeni nesil teknolojilerden ve yurtdışına ihracattan sağlamayı hedeflediklerini söyleyen SabancıDx Genel Müdürü Burak Aydın ise yazılım ihracatına odaklanacaklarını vurguladı:

“Yeni nesil teknolojilerle geliştirdiğimiz ürünler sayesinde hedefimizi uluslararası pazarlara taşıyoruz ve yurt dışına açılmayı öncelikli gündemimize koyuyoruz. Yazılım ihracatına odaklanarak Türkiye’nin inovasyon potansiyelini açığa çıkaracağız. Bilimi arkasına alarak geliştirilen yeni teknolojilere yatırım yapıyor, bunları iş dünyasının faydasına sunarak bilinmeyeni keşfetme iddiamızı güçlendirmek istiyoruz. Akademinin literatürü takip etme ve yaratma becerisi, bize de ‘yeni’ olanı ortaya çıkarma ve iş dünyası için değer yaratma yeteneği katacak. Büyük veri, ileri veri analitiği, siber güvenlik, endüstriyel IoT, robotik işgücü, yapay zeka ve blokzinciri gibi yüksek teknolojiye dayalı bir iş yapış biçimini temel alıyoruz.”