Anasayfa Haber FBI Facebook Google ve Microsoft’tan Ne İstiyor?

FBI Facebook Google ve Microsoft’tan Ne İstiyor?

FBI
FBI
FBI
FBI

Amerika’da yeni bir yasa yolda! İşte FBI’ın Facebook, Google, Microsoft ve Yahoo gibi teknoloji devlerinden istediği yeni özellik…

Eskiden telefon dinlemeler suçluları takip etmek için oldukça etkili bir yöntemdi… Ama eskiden, artık internet var ve iletişim herkes gibi suçlular için de telefonlardan cep telefonlarına, cep telefonlarından da internete taşınmış durumda.

Gittikçe artan internet iletişimini dinlemek için devletler hali hazırda pek çok teknolojiye sahip. Amerikan kuruluşlarından FBI ise bunu bir adım daha öteye taşımak istiyor. FBI (Federal Bureau of Investigation) Google, Yahoo, Microsoft ve Facebook gibi internet devlerinden yardım istiyor. FBI ajanları daha rahat dinleme yapmak için bu şirketlerin sosyal ağları ve mail servisleri gibi ürünlerini “Dinleme dostu” hale getirmesini istiyor.

Yapılan kanun teklifi geçerli olursa VoIP, anında mesajlaşma ve diğer uygulamalar, Amerikan ajanlarının istedikleri gibi dinleme yapabilmeleri için yeni özelliklerle donanmak zorunda kalacaklar.

FBI’ın başı olan Robert Mueller‘in hali hazırda bu kanun teklifi için teknoloji şirketlerine danıştığı ve kolayca uygulanabilir, zarara yol açmayan, kontrol edilebilir özellikler için tavsiye istediği de News.com tarafından aktarılan bilgiler arasında yer alıyor. Google, Facebook, Yahoo ve Microsoft ise konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmış değiller.

Elbette Amerikan istihbaratının faaliyetleri bununla kalmıyor! Kahrolası Federaller Peşinizde! Haberimizde interneti dinlemekten çok daha fazlasına niyet ettiklerini görebilirsiniz…