Anasayfa Haber Microsoft ve Bridgestone Lastik Hasarı İzleme Sistemi Geliştirdi

Microsoft ve Bridgestone Lastik Hasarı İzleme Sistemi Geliştirdi

Lastik Hasarı İzleme Sistemi

Bridgestone ve Microsoft iş birliği ile gerçek zamanlı çalışabilen bir Lastik Hasarı İzleme Sistemi ortaya çıktı.

Bridgestone, Microsoft ile eşsiz bir Lastik Hasarı Takip Sistemi geliştirildiğini duyurdu. Hatta bu sistemin lastik hasarını gerçek zamanlı olarak tespit eden dünyadaki ilk izleme sistemi olduğunun altı çiziliyor. Bridgestone lastik hasarının tespitinin oldukça önemli olduğunu vurguluyor. Lastik hasarının teknik arızadan kaynaklanan tüm araba kazalarının yüzde 30‘una sebep olduğu paylaşılıyor.

Lastik Hasarı Takip Sistemi, Microsoft Bağlantılı Araç Platformu (MCVP)’nu kullanıyor. Lastik sorunlarının dört ana şekilde ortaya çıktığı belirtiliyor. Bunlar ise yetersiz basınç, yorgunluk, düzensiz aşınma ve bordürlerden, çukurlardan veya yoldaki diğer tehlikelerden kaynaklanan hasarlar. Bu sorunların çoğu, 2012 yılından bu yana üretilen tüm otomobillerde zorunlu olan mevcut TPMS veya lastik basıncı izleme sistemini kullanma ile güvenilir bir şekilde azaltılmış durumda.

Lastiklerin düzenli ve zaman içinde değiştirilmesi aşınma yorgunluğuna karşı korumaya yardımcı oluyor. Bridgestone, yakından elle inceleme olmadan bazı hasarların tespit edilmesinin zor olduğunu söylüyor. Lastik Hasar İzleme Sistemi ise lastik hasarı hakkında gerçek zamanlı farkındalık sağlıyor. MCVP bulut çerçevesi, önceden kurulmuş olan donanımdaki mevcut sensör verileriyle çalışıyor ve lastik yüzeyi ile karkasını etkileyen olayları tespit etmek için bir algoritma kullanıyor.

Ayrıca sistem, hasarın ne zaman meydana geldiği ile kalmayıp nerede oluştuğunu da anlayabiliyor. Hasarın nerede meydana geldiğine ilişkin veriler, sorumlu kurumların yol hasarı sorunlarını çözmesine ve çukurların ve diğer tehlikelerin yerini belirlemesine yardımcı olabilecek. Bridgestone Lastik Hasar İzleme Sistemi, MCVP kullanan tüm araç filoları ve OEM’ler tarafından kullanılabilecek.


İlginizi çekebilir: NVIDIA ve Mercedes-Benz Yeni Nesil Otomobil Bilgisayarı İçin El Ele Verdi